Kačica so sušeným ovocím fotorecept
Foto: tejaja
Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí. Môžete použiť akékoľvek, ale Zobraziť celý popisPečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí. Môžete použiť akékoľvek, ale nemali by ste vynechať sušené slivky. Tie dodajú kačke tú "správnu" chuť.
porcií
príprava
Postup
-
1
Sušené ovocie dáme do misky a zalejeme horúcou vodou. Necháme asi 15 minút postáť.
-
2
Potom k nemu pridáme med a nasekané orechy a premiešame.
-
3
Kačicu narežeme na porcie. Potrieme olejom, osolíme a posypeme korením.
-
4
Ovocie aj so šťavou vylejeme do pekáča.
-
5
Poukladáme naň porcie kačky.
-
6
Zakryjeme alobalom a dáme na 180 °C piecť do rúry asi na 2 hodiny. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti porcií aj druhu kačice. Kačica je upečená, ak po vpichnutí ihly do mäsa vyteká číra tekutina. Pred dopečením odkryjeme asi na 10 minút a dopečieme.
-
7
Podávame so zemiakmi.
Diskusia k receptu