Pečená kačka
Pečená kačka

Kačica so sušeným ovocím fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 12:51
Kačica so sušeným ovocím (fotorecept)
Foto: tejaja

Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí. Môžete použiť akékoľvek, ale Zobraziť celý popisPečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí. Môžete použiť akékoľvek, ale nemali by ste vynechať sušené slivky. Tie dodajú kačke tú "správnu" chuť.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
200 g (slivky, jablká, hrušky...)
150 ml
1 PL
2 PL
3 PL nasekané




Postup

  1. 1

    Sušené ovocie dáme do misky a zalejeme horúcou vodou. Necháme asi 15 minút postáť.

    Kačica so sušeným ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom k nemu pridáme med a nasekané orechy a premiešame.

    Kačica so sušeným ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kačicu narežeme na porcie. Potrieme olejom, osolíme a posypeme korením.

    Kačica so sušeným ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ovocie aj so šťavou vylejeme do pekáča.

    Kačica so sušeným ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme naň porcie kačky.

    Kačica so sušeným ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme alobalom a dáme na 180 °C piecť do rúry asi na 2 hodiny. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti porcií aj druhu kačice. Kačica je upečená, ak po vpichnutí ihly do mäsa vyteká číra tekutina. Pred dopečením odkryjeme asi na 10 minút a dopečieme.

    Kačica so sušeným ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia