Kuskusový šalát s fetou, červenou repou a so špenátom
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 29. februára 2024
mesačník Varecha, 29. februára 2024
Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g |
|
na kuskus (alebo voda) |
|
1 bal. (alebo balkánsky syr) |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
1/2 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dresing: | |
4 PL |
|
3 PL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Kuskus pripravíme podľa pokynov na obale, necháme trošku vychladnúť a premiešame vidličkou.
- 2
Repu buď uvaríme, prípadne upečieme alebo kúpime predvarenú a nakrájame ju na kocky, rovnako ako syr. Cibuľu nakrájame na prúžky a cesnak nadrobno. Baby špenát umyjeme a necháme odkvapkať.
- 3
Všetko zmiešame a ochutíme nasekaným koriandrom, soľou a korením.
- 4
Urobíme dresing – zmiešame olej, ocot a 100 ml horúcej vody a premiešame s kuskusovým šalátom. Šalát posypeme tekvicovými semienkami.
Tiež kuskusový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu