Garam masala

Garam masala ako ingrediencia v receptoch:

  • Madras Karí

    Madras Karí

    Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne medzi ľuďmi žijúcich na juhu krajiny, kde prevláda horúce a hlavne dusné počasie. Môže to znieť divne, ale práve...

  • Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine

    Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine

    Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni. Preč sú časy, keď sa na tanieroch striedali len zemiaky, ryža, cestoviny či prívarky. Dobrí kuchári stavajú ľahkú...

  • Curry s karfiolom (fotorecept)

    Curry s karfiolom (fotorecept)

    Rýchla verzia curry tentokrát s karfiolom.

  • Rizoto na ázijský spôsob

    Rizoto na ázijský spôsob

    Dostala som balíček ázijských korenín, tak som hľadala, ako ich použiť, dnes prišlo na rad biryani. Pozerala som na nete rcp. na Pulao aj Biryani a nejako som z toho uklohnila toto jedlo, ...

  • Karí karfiol so zemiakmi, špenátom a s cícerom

    Karí karfiol so zemiakmi, špenátom a s cícerom

    Očistíme si a pripravíme karfiol, ktorý povaríme 5-8 minút v slanej vode. Následne si ho odložíme aj s 300 ml vody, v ktorej sa varil. Ďalej varíme asi 10 minút zemiaky. Mne sa podarilo...

  • Paradajkový Dal

    Paradajkový Dal

    Skvelé korenisté indické jedlo, ktoré vám svojou vôňou učaruje :)

  • Madráske vajcové karí

    Madráske vajcové karí

    Nejdem tvrdiť, že je to originál, proste recept z knižky.

  • Tofu kari s cícerom a špenátom (fotorecept)

    Tofu kari s cícerom a špenátom (fotorecept)

    Obmena receptu. Trocha vegetariánska.

  • Indická samosa s čatní

    Indická samosa s čatní

    Recept je pre indickú samosu s pikantnou zemiakovo hrachovou plnkou, podobnú ako som mala možnosť si kupovať v autentickej indickej reštaurácii počas zahraničných pobytov, s tým rozdielom, že teraz je pečená a nie smažená.

  • Kešu mrkvové karí

    Kešu mrkvové karí

    Na oleji restujeme dohnedkava nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolime, premiesame a nechame pol minutky rozvonat korenie. Potom pridame nakrajanu paradajku a restujeme na stredne silnom...

  • Chana masala (fotorecept)

    Chana masala (fotorecept)

    Nedávno pri obede som si povedala páni toto je šupa :D tak hneď čo čas dovolil som si spravila repete a nafotila postup nech ho môžem posunúť ďalej ;) ide o indickú cizrnu v červenej omáčke s čerstvým koriandrom......

  • Čokoládová Hokkaido krémová polievka

    Čokoládová Hokkaido krémová polievka

    Milujem šialené a odvážne experimenty a stále nové a nové kombinácie. Hokaidó mám v kuchyni veľmi rád a stále s ním skúšam nové recepty. Dnes som si vymyslel voňavú Hokaidó polievočku s čokoládou a čili. Táto...

  • Hokkaido placky s batátmi

    Hokkaido placky s batátmi

    Moje kombinácie a večné experimenty to som proste ja.

  • Japonské kare raisu od základu

    Japonské kare raisu od základu

    Kare raisu, alebo v preklade kari s ryžou je japonská verzia indických kari omáčok a predstavuje jedno z najobľúbenejších jedál Japonska. A vôbec sa im nedivím. Aj ja ho milujem :D Bežne sa pripravuje z kupovaných...

  • Cviklové placky Paratha

    Cviklové placky Paratha

    Dnes som si nakladala cviklu do pohara a tak som pouzila uvarenu cviklu, ale mozete pouzit aj surovu. Osupeme ju a postruhame najemno. Vsetky suroviny dame do misky a premiesame. Postupne pridavame muku a miesime...

  • Grilovaný domáci burger

    Grilovaný domáci burger

    Kto raz skúsi domáci šťavnatý burger, nebude už chcieť tie z fast foodu. Blesková príprava, úspech zaručený.

  • Hokaido tortilla

    Hokaido tortilla

    Na kocky nakrájanú hokaido tekvicu opekáme (ak treba jemne podlievame) na olivovom oleji, kde sme si ako základ opiekli pastu z mažiara. Pastu vyrobíme utlčením: rímskej rasce, koriandra, ďumbiera, cesnaku, chilli, garam...

  • Jahňacie ihly

    Jahňacie ihly

    Grilovanie nie je len o jedle, ale aj o zážitku, vôni a dobrej nálade. Namiesto dlhého státia za roštom či ražňom sa venujte hosťom. Spoľahnite sa na kvalitnú surovinu a stôl plný omáčok a dresingov.

  • Splynutie chutí (fotorecept)

    Splynutie chutí (fotorecept)

    Moje večné experimentovanie sa podpísalo aj pod chuťou tohto jedla. Tento recept je čistá improvizácia. A vôbec sa za toho nehanbím - práve naopak! Miesia sa v ňom chute rôznych kontintentov. Na oko to je čosi...

  • Indický cícer s hlivou

    Indický cícer s hlivou

    Toto je jedlo ktoré neskutočne milujem, vymyslela som si to niekedy dávno pradávno a odvtedy je pravidelne na stole. Myslím, že inšpiráciou mi boli hlavne recepty od Methi :)



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist