Mungo fazuľky v exotickej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Ak vám doma postáva balík s mungo fazuľkami a dochádzajú vám nápady, ako ich využiť, pripravte si tento Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Ak vám doma postáva balík s mungo fazuľkami a dochádzajú vám nápady, ako ich využiť, pripravte si tento chutný recept na
mungo fazuľky v exotickej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou.
Pri tomto recepte sa pripravte na dávku riadnej exotickej chute! V paradajkovej omáčke použijeme mix exotických korenín,
ktorých chuť sa nádherne dopĺňa s jazmínovou ryžou SOS Jasmine.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mungo fazuľky namočíme aspoň na dve hodiny do vody.
- 2
Potom ich scedíme, prepláchneme a uvaríme vo vode do mäkka (okolo 30 minút).
- 3
Jazmínovú ryžu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným objemom vody, osolíme 1/2 ČL soli a uvaríme do mäkka.
- 4
Uvarené mungo fazuľky zbavíme vody, pridáme k nim lúpané a nasekané paradajky, koreniny, soľ, citrónovú šťavu, prelisované strúčiky cesnaku a varíme spolu 10 minút. Napokon môžeme pridať aj smotanu či grécky jogurt na zjemnenie chute.
- 5
Mungo fazuľky s omáčkou servírujeme s uvarenou ryžou.
Tiež fazuľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To uvarine, vid? :)
Myslim, ze lepsi rimsky kmín!
Woow😍😍
Uvař, stojí to za to!