Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie tikka masala

ryzasos - fotkaRyža SOS, 26. apríla 2022. Komerčný recept.
Kuracie tikka masala
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef. Jednoduché typické indické jedlo tikka masala s kuracími prsami a SOS basmati ryžou.
Zdroj: Mamachef

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g
2 cm (čerstvý)
3 strúčiky
1 PL
1/2 ČL
Omáčka:
2 PL
1 ks
1 cm (čerstvý)
1 strúčik
1 ČL
1 čl
1 čl
1/2 ČL
1/2 čl
2 PL
300 g
250 ml
Ryža:
1 PL
1 hrnček
1,5 hrnčeka
1/2 hrnčeka (mrazený)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistite a nakrájajte na stredne veľké kocky. Osoľte.

  2. 2

    Cesnak aj zázvor olúpte a nakrájajte na jemno. Vo väčšej miske zmiešajte jogurt, nakrájaný cesnak a zázvor, garam masalu a čili.

  3. 3

    Kuracie kúsky pridajte do marinády, premiešajte, prikryte potravinovou fóliou a dajte minimálne na 2 hodiny oddýchnuť do chladničky, ideálne cez noc.

  4. 4

    Cibuľu, cesnak a zázvor nakrájajte na jemno.

  5. 5

    Vo veľkej panvici zohrejte olej a opečte na ňom marinované kúsky kurčaťa. Nedávajte do panvice všetku jogurtovú marinádu, z mäsa ju nechajte zľahka odkvapkať a odložte si ju bokom na neskôr.

  6. 6

    Akonáhle bude mäso dobre opečené, dajte ho na bok a na tej istej panvici orestuje cibuľu, zázvor a cesnak. Pridajte korenie garam masala, sladkú papriku, kurkumu, rímsku rascu a kardamóm.

  7. 7

    Pridajte pretlak, opäť krátko orestujte a všetko zalejte drvenými paradajkami a smotanou.

  8. 8

    Pridajte aj zvyšok jogurtovej marinády, štipku soli a nechajte 5 minút variť.

  9. 9

    Omáčku rozmixujte dohladka (ideálne v stolnom mixéri, ale postačí aj tyčový) a potom vráťte do panvice aj spolu s orestovaným kuracím mäsom. Takto nechajte spoločne variť ďalších 5 minút. Podľa potreby dochuťte soľou a podávajte s maslovou ryžou basmati s hráškom.

  10. 10

    Postup na ryžu: Ryžu niekoľkokrát dôkladne premyte a nechajte odkvapkať. V malom hrnci vhodnom aj do rúry ryžu sprudka krátko orestujte na lyžici rozohriateho tuku. Zalejte vodou, pridajte štipku soli a teplotu platne zvýšte na maximum.

  11. 11

    Za občasného miešania varte, kým sa voda takmer neodparí a na hrnci sa nezačne tvoriť škrobová vrstva. V tejto chvíli hrniec prikryte pokrievkou a dajte do rúry predhriatej na 180 ° C na 12 minút.

  12. 12

    Ďalší, menší až stredne veľký hrniec zaplňte do 2/3 vodou, osoľte a priveďte do varu. Do vody vhoďte hrášok a nechajte 90 sekúnd variť. Potom sceďte a hrášok ihneď prudko schlaďte.

  13. 13

    Hrášok potom vmiešajte do hotovej ryže av prípade potreby dochuťte soľou alebo lyžicou masla.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha