Kuracie tikka masala
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef.
Jednoduché typické indické jedlo tikka masala s kuracími prsami a SOS basmati ryžou.
Zdroj: Mamachef
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
150 g |
|
2 cm (čerstvý) |
|
3 strúčiky |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
Omáčka: | |
2 PL |
|
1 ks |
|
1 cm (čerstvý) |
|
1 strúčik |
|
1 ČL |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1/2 ČL |
|
1/2 čl |
|
2 PL |
|
300 g |
|
250 ml |
|
|
|
Ryža: | |
1 PL |
|
1 hrnček |
|
1,5 hrnčeka |
|
|
|
1/2 hrnčeka (mrazený) |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia očistite a nakrájajte na stredne veľké kocky. Osoľte.
- 2
Cesnak aj zázvor olúpte a nakrájajte na jemno. Vo väčšej miske zmiešajte jogurt, nakrájaný cesnak a zázvor, garam masalu a čili.
- 3
Kuracie kúsky pridajte do marinády, premiešajte, prikryte potravinovou fóliou a dajte minimálne na 2 hodiny oddýchnuť do chladničky, ideálne cez noc.
- 4
Cibuľu, cesnak a zázvor nakrájajte na jemno.
- 5
Vo veľkej panvici zohrejte olej a opečte na ňom marinované kúsky kurčaťa. Nedávajte do panvice všetku jogurtovú marinádu, z mäsa ju nechajte zľahka odkvapkať a odložte si ju bokom na neskôr.
- 6
Akonáhle bude mäso dobre opečené, dajte ho na bok a na tej istej panvici orestuje cibuľu, zázvor a cesnak. Pridajte korenie garam masala, sladkú papriku, kurkumu, rímsku rascu a kardamóm.
- 7
Pridajte pretlak, opäť krátko orestujte a všetko zalejte drvenými paradajkami a smotanou.
- 8
Pridajte aj zvyšok jogurtovej marinády, štipku soli a nechajte 5 minút variť.
- 9
Omáčku rozmixujte dohladka (ideálne v stolnom mixéri, ale postačí aj tyčový) a potom vráťte do panvice aj spolu s orestovaným kuracím mäsom. Takto nechajte spoločne variť ďalších 5 minút. Podľa potreby dochuťte soľou a podávajte s maslovou ryžou basmati s hráškom.
- 10
Postup na ryžu: Ryžu niekoľkokrát dôkladne premyte a nechajte odkvapkať. V malom hrnci vhodnom aj do rúry ryžu sprudka krátko orestujte na lyžici rozohriateho tuku. Zalejte vodou, pridajte štipku soli a teplotu platne zvýšte na maximum.
- 11
Za občasného miešania varte, kým sa voda takmer neodparí a na hrnci sa nezačne tvoriť škrobová vrstva. V tejto chvíli hrniec prikryte pokrievkou a dajte do rúry predhriatej na 180 ° C na 12 minút.
- 12
Ďalší, menší až stredne veľký hrniec zaplňte do 2/3 vodou, osoľte a priveďte do varu. Do vody vhoďte hrášok a nechajte 90 sekúnd variť. Potom sceďte a hrášok ihneď prudko schlaďte.
- 13
Hrášok potom vmiešajte do hotovej ryže av prípade potreby dochuťte soľou alebo lyžicou masla.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu