Kapustová ryža na indický spôsob
Foto: ryzasos
Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla. Tento recept je
perfektný najmä vtedy, ak chcete hravo využiť Zobraziť celý popisKapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla. Tento recept je
perfektný najmä vtedy, ak chcete hravo využiť ryžu z predchádzajúcich dní, a to v chutnej podobe. Jedlo je veľmi jednoduché na
prípravu a výsledok očarí.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
250 ml |
|
1/2 ČL |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
2 strúčiky |
|
30 g (alebo kešu orechy) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ak nemáme uvarenú ryžu z predošlého dňa, uvaríme si čerstvú. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- 2
Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút). Ryžu po dovarení necháme vychladnúť, aby sa nám v závere nelepila.
- 3
Vo woku na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- 4
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, najemno nastrúhanú mrkvu, na tenké pásiky nakrájanú kapustu, všetky korenia, arašidy a restujeme približne 5 minút na silnom plameni.
- 5
Potom k zelenine pridáme uvarenú ryžu a miešame na miernom plameni ešte približne 2 minúty tak, aby sa všetky suroviny prepojili. podávame ozdobené pórom a vňaťou.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu