Korenistý indický naan chlieb fotorecept
Foto: kucharka
Indická kuchyňa nám veľmi chutí a je na našom stole dosť často. Výbornou prílohou ku rôznym karí je aj tento chlieb.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
450 g |
|
1 ČL |
|
20 g čerstvé (alebo 7 g sušeného droždia) |
|
5 PL hustý |
|
1 PL (alebo rozpustené maslo) |
|
200 ml vlažná |
|
Topping: | |
5 PL (alebo rozpustené maslo) |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
V troche vlažnej vody necháme napučať droždie. Zmiešame s ostatnými surovinami. Vodu dopĺňame postupne, môže byť trochu menej alebo aj viac. Vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť, 1-1,5 hodiny.
-
2
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rukami porozťahujeme na plech vystlaný papierom na pečenie, do oválneho tvaru. Na fotke je veľký plech. Ja si ruky/prsty trochu naolejujem, ide to ľahšie. Trochu podsýpam jemnou kukuričnou múkou. Ale môže byť aj normálna, nevadí.
-
3
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 10-15 minút. Zatiaľ zmiešame všetky suroviny na topping.
-
4
Asi 4 minúty pred dopečením chleba, vyberieme plech a chleby potrieme toppingom.
-
5
Opäť vložíme do rúry. Upečený ešte raz potrieme toppingom.
-
6
Podávame s karí. U nás to bolo s kuracím.
No veď! Aj mne chutí všetko takéto… s vôňou korenín a ďalekých krajín.
U nás je program v TV, Me voy a comer el Mundo, kde reportérka chodí po svete a skúša/hodnotí rôzne jedlá, typické pre krajiny. Podľa mňa, tá pani má najlepšie zamestnanie na svete! :-))