Indický chlieb
Indický chlieb

Korenistý indický naan chlieb fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 12. mája 2022
Korenistý indický naan chlieb (fotorecept)
Foto: kucharka

Indická kuchyňa nám veľmi chutí a je na našom stole dosť často. Výbornou prílohou ku rôznym karí je aj tento chlieb.

10 (+ kysnutie) minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
1 ČL
20 g čerstvé (alebo 7 g sušeného droždia)
5 PL hustý
1 PL (alebo rozpustené maslo)
200 ml vlažná
Topping:
5 PL (alebo rozpustené maslo)
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    V troche vlažnej vody necháme napučať droždie. Zmiešame s ostatnými surovinami. Vodu dopĺňame postupne, môže byť trochu menej alebo aj viac. Vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť, 1-1,5 hodiny.

    Korenistý indický naan chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rukami porozťahujeme na plech vystlaný papierom na pečenie, do oválneho tvaru. Na fotke je veľký plech. Ja si ruky/prsty trochu naolejujem, ide to ľahšie. Trochu podsýpam jemnou kukuričnou múkou. Ale môže byť aj normálna, nevadí.

    Korenistý indický naan chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 10-15 minút. Zatiaľ zmiešame všetky suroviny na topping.

    Korenistý indický naan chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi 4 minúty pred dopečením chleba, vyberieme plech a chleby potrieme toppingom.

    Korenistý indický naan chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opäť vložíme do rúry. Upečený ešte raz potrieme toppingom.

    Korenistý indický naan chlieb (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s karí. U nás to bolo s kuracím.

    Korenistý indický naan chlieb (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mijaita
No bez toho nemuzu byt! 🌝 Jiste upecu, mam ho rada a zas nejakou dobrou inďarnu uvarim. 👍🏻
kucharka
@mijaita (13.5.2022 04:42)
No veď! Aj mne chutí všetko takéto… s vôňou korenín a ďalekých krajín.

U nás je program v TV, Me voy a comer el Mundo, kde reportérka chodí po svete a skúša/hodnotí rôzne jedlá, typické pre krajiny. Podľa mňa, tá pani má najlepšie zamestnanie na svete! :-))





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia