Murgh Tikka (predjedlo z kurčaťa)
majiteľ indickej reštaurácie Ashoka v Bratislave, 27. novembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
V receptoch kuchýň Indie sa často stretnete s pojmom garam masala. Nie je to nič tajomné, je to vlastne zmes korenín, mierne opražená, aby sa zvýraznila ich Zobraziť celý popisV receptoch kuchýň Indie sa často stretnete s pojmom garam masala. Nie je to nič tajomné, je to vlastne zmes korenín, mierne opražená, aby sa zvýraznila ich chuť, a pomletá na prášok. V Indii si každá gazdinka pripravuje zmes sama, existuje množstvo receptov, dostať aj hotové zmesi. Základ tvoria väčšinou koriandrové semienka a semienka rímskej rasce a k nim sa pridávajú ďalšie koreniny – klinčeky, muškátový oriešok, kardamóm, bobkový list, badián, sušený zázvor.
porcií
príprava
Postup
-
1
Kuracie mäso nakrájané na kocky dáme do veľkej nádoby, zalejeme citrónovou šťavou, posolíme a necháme v chladničke marinovať 10 minút.
- 2
Všetky ostatné suroviny dáme do mixéra a vymixujeme dohladka. Ak je potrebné, pridáme trochu vody. Marinádu nalejeme na kuracie kúsky, premiešame a marinujeme minimálne pol hodiny, ale pokojne aj cez noc.
- 3
Namarinované kúsky mäsa napicháme na špajdľu a opekáme na rozpálenom grile (prípadne panvici) asi 10–15 minút. Marinádu môžete použiť aj na zeleninu, tiež ju ugrilovať a podávať ako prílohu.
Tiež kuracie špízy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu