Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kurča Kadai

Akshay Kumar Dixit
lektor Školy varenia pre gurmánov a majiteľ indickej reštaurácie Ashoka v Bratislave, 20. júna 2021
Kurča Kadai
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava

Suroviny

250 g
3/4 šálky
1 ks menšia (nakrájaná na štvrtiny)
1 šálka
1,5 PL
1 ks
1/2 ČL
1/2 šálky (nakrájaná na kocky)
1 ČL
1 ČL nakrájaný
1/8 ČL
1/4 - 1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme na štvrtky nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú zelenú papriku, pridáme čili papričku a rascu. Potom pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak.

  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia a pražíme 3–4 minúty. Prikryjeme a dusíme asi 5 minút. Pridáme garam masalu, mletú papriku, osolíme a opekáme tri minúty. Potom pridáme na kocky nakrájané paradajky. Dusíme, kým nie je mäso mäkké.

  3. 3

    Nakoniec posypeme lístkami koriandra.

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ak by sa po udusení mäsa všetky ostatné prísady rozmixovali na jemnú omáčku bolo by to fajn.
farbuska
Bolo by vhodné poznamenať, že ide o rímsku rascu (ktorá sa používa do indických jedál), nie našu zvyčajne používanú rascu. Chuť je totiž veľmi odlišná.