Tofu Tikka Masala (vegánske)
Foto: ryzasos
Tiež milujete Tikka Masalu? Poďte ju vyskúšať vo vegánskej verzii, ktorú si pripravíme s tofu. Vegánska tofu Tikka Masala poteší
nielen neodolateľnou exotickou Zobraziť celý popisTiež milujete Tikka Masalu? Poďte ju vyskúšať vo vegánskej verzii, ktorú si pripravíme s tofu. Vegánska tofu Tikka Masala poteší
nielen neodolateľnou exotickou chuťou, no tiež jednoduchosťou prípravy. Poďte sa o tom presvedčiť tiež a recept si isto uložte.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2x180 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
400 g sekané (z konzervy) |
|
200 ml (hustý typ) |
|
1 PL |
|
2 cm čerstvý |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
|
|
1/2 ČL |
|
|
|
100 g |
|
250 ml |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Tofu pomocou papierových utierok zbavíme čo najviac vody, a potom ho nakrájame na malé kocky.
- 2
Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme s 250 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút. Po dovarení ju necháme prikrytú.
- 3
V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- 4
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nastrúhaný čerstvý zázvor a minútu restujeme na silnom plameni.
- 5
Pridáme všetky koreniny, nakrájané tofu a opäť minútu restujeme.
- 6
Potom pridáme paradajkový pretlak, sekané paradajky z konzervy a tofu v omáčke varíme 5 minút na miernom plameni.
- 7
Potom pridáme kokosové mlieko, nasekaný čerstvý koriander, zamiešame a necháme ešte minútu prevrieť.
- 8
Hotové jedlo podávame s uvarenou ryžou.
Tiež tofu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu