Kuracie karí
Kuracie karí

Kuracia zmes na spôsob karí v miske z lístkového cesta

siuuu - fotkasiuuu, 16. mája 2022
Kuracia zmes na spôsob karí v miske z lístkového cesta
Foto: siuuu

Lístkové cesto v kuchyni používam iba výnimočne, ale mala som v mrazničke jedno balenie, z ktorého mi jedna tretina zvýšila, tak som pripravila takto Zobraziť celý popisLístkové cesto v kuchyni používam iba výnimočne, ale mala som v mrazničke jedno balenie, z ktorého mi jedna tretina zvýšila, tak som pripravila takto netradične servírované kuracie mäsko na spôsob karí.

3-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g mrazené
2 ks väčšie
30-40 g
1-2 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 ks malé
podľa chuti čerstvá (alebo čerstvá kapia)
 (na posypanie)
podľa chuti čerstvá (alebo petržlenová)
1-2 dl (na varenie alebo šľahanie alebo kokosové mlieko)
 na zdobenie (voliteľné)




Postup

  1. 1

    Najskôr som si pripravila misky z lístkového cesta. Lístkové cesto som rozvaľkala na tenko (asi 1 mm) - ak máte hotové rozvaľkané cesto, ušetríte čas a svoje ruky. Z cesta som vykrojila najskôr plné kolieska (priemer asi 10 cm) a dvojnásobný počet rovnako veľkých koliesok, z ktorých som vykrojila menšou vykrajovačkou (priemer 7 cm) stred - ten môžeme použiť napríklad na jednoduché slané pagáčiky ku karí alebo z nich urobiť malé sladké či slané taštičky. Okraje plných koliesok som potrela rozšľahaným vajíčkom, priložila vykrojené koliesko, potrela vajíčkom a priložila druhé vykrojené koliesko - na jedno plné koliesko teda potrebujeme dve vykrojené, aby sme mali pekné vyššie okraje misky. Vrch druhého kolieska som potrela vajíčkom a posypala bielymi a čiernymi sezamovými semienkami. Takto pripravené cesto uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 200 °C pečieme do zlatista - mne to trvalo asi 15 minút.

  2. 2

    Pokiaľ sa pečú budúce misky, pripravila som si náplň. Na masle som orestovala nadrobno pokrájanú šalotku, pridala som na malé kúsky pokrájané kuracie prsia, korenie garam masala a korenie karí, mäso som zatiahla zo všetkých strán. Pridala som nadrobno pokrájanú čerstvú kapiu (chilli papričku som nemala) a postupne som pridávala smotanu a nechala v nej mäso podusiť do mäkka - trvá to iba chvíľu. Úplne nakoniec som všetko dochutila soľou a vmiešala som posekanú vňať.

  3. 3

    Do výpeku z mäsa som pridala ešte trocha smotany a korenia karí a nechala som prejsť varom, dochutila soľou a podávala som spolu s tyčinkami z lístkového cesta (využila som zbytok cesta) ku karí.

Diskusia k receptu

haji
Mám otázku, zda do misky servírujeme jenom maso a výpek se podává bokem? Asi by to z misky teklo... odhaduji. Efektní servis, foto!
1x siuuu
siuuu
@haji (16.5.2022 18:04)

Mäsko v miske bolo tiež obalené omáčkou, ale dala som trocha ešte aj bokom ;-)
1x haji
haji
@siuuu (17.5.2022 11:41)
Díky za upřesnění, jsi milá!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia