Kuracia zmes na spôsob karí v miske z lístkového cesta
Foto: siuuu
Lístkové cesto v kuchyni používam iba výnimočne, ale mala som v mrazničke jedno balenie, z ktorého mi jedna tretina zvýšila, tak som pripravila takto Zobraziť celý popisLístkové cesto v kuchyni používam iba výnimočne, ale mala som v mrazničke jedno balenie, z ktorého mi jedna tretina zvýšila, tak som pripravila takto netradične servírované kuracie mäsko na spôsob karí.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
300 g mrazené |
|
2 ks väčšie |
|
30-40 g |
|
1-2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks malé |
|
podľa chuti čerstvá (alebo čerstvá kapia) |
|
(na posypanie) |
|
podľa chuti čerstvá (alebo petržlenová) |
|
1-2 dl (na varenie alebo šľahanie alebo kokosové mlieko) |
|
na zdobenie (voliteľné) |
|
Postup
-
1
Najskôr som si pripravila misky z lístkového cesta. Lístkové cesto som rozvaľkala na tenko (asi 1 mm) - ak máte hotové rozvaľkané cesto, ušetríte čas a svoje ruky. Z cesta som vykrojila najskôr plné kolieska (priemer asi 10 cm) a dvojnásobný počet rovnako veľkých koliesok, z ktorých som vykrojila menšou vykrajovačkou (priemer 7 cm) stred - ten môžeme použiť napríklad na jednoduché slané pagáčiky ku karí alebo z nich urobiť malé sladké či slané taštičky. Okraje plných koliesok som potrela rozšľahaným vajíčkom, priložila vykrojené koliesko, potrela vajíčkom a priložila druhé vykrojené koliesko - na jedno plné koliesko teda potrebujeme dve vykrojené, aby sme mali pekné vyššie okraje misky. Vrch druhého kolieska som potrela vajíčkom a posypala bielymi a čiernymi sezamovými semienkami. Takto pripravené cesto uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 200 °C pečieme do zlatista - mne to trvalo asi 15 minút.
- 2
Pokiaľ sa pečú budúce misky, pripravila som si náplň. Na masle som orestovala nadrobno pokrájanú šalotku, pridala som na malé kúsky pokrájané kuracie prsia, korenie garam masala a korenie karí, mäso som zatiahla zo všetkých strán. Pridala som nadrobno pokrájanú čerstvú kapiu (chilli papričku som nemala) a postupne som pridávala smotanu a nechala v nej mäso podusiť do mäkka - trvá to iba chvíľu. Úplne nakoniec som všetko dochutila soľou a vmiešala som posekanú vňať.
- 3
Do výpeku z mäsa som pridala ešte trocha smotany a korenia karí a nechala som prejsť varom, dochutila soľou a podávala som spolu s tyčinkami z lístkového cesta (využila som zbytok cesta) ku karí.
Tiež kuracie karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mäsko v miske bolo tiež obalené omáčkou, ale dala som trocha ešte aj bokom ;-)
Díky za upřesnění, jsi milá!