Karfiolové karí
Karfiolové karí

Karfiolové karí

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 18. júla 2023
Karfiolové karí
Foto: Shutterstock
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
3 PL (alebo olej)
1 ČL čerstvý
1 strúčik
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
500 ml




Postup

  1. 1

    Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky. V hrnci rozpustíme maslo alebo olej a zľahka na ňom orestujeme cesnak a zázvor. Pridáme koreniny a necháme speniť.

  2. 2

    Pridáme karfiol a zalejeme asi 0,5 litrom vody a osolíme. Prikryjeme a varíme, kým karfiol nezmäkne.

  3. 3

    Hotové karí podávame posypané nasekanou koriandrovou vňaťou, môžeme, ale nemusíme aj pokvapkať limetkovou šťavou. Podávame s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia