Karfiolové karí
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 18. júla 2023
mesačník Varecha, 18. júla 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky. V hrnci rozpustíme maslo alebo olej a zľahka na ňom orestujeme cesnak a zázvor. Pridáme koreniny a necháme speniť.
- 2
Pridáme karfiol a zalejeme asi 0,5 litrom vody a osolíme. Prikryjeme a varíme, kým karfiol nezmäkne.
- 3
Hotové karí podávame posypané nasekanou koriandrovou vňaťou, môžeme, ale nemusíme aj pokvapkať limetkovou šťavou. Podávame s uvarenou ryžou.
Tiež karfiolové karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu