Vyprážaná zelenina
Vyprážaná zelenina

Pakora

Akshay Kumar Dixit
lektor Školy varenia pre gurmánov a majiteľ indickej reštaurácie Ashoka v Bratislave, 23. júna 2021
Pakora
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1/2 ks
1 ks
2 ks
1 šálka (240 ml)
1/2 PL
1/2 PL
1/2 PL
1/2 PL
1/2 PL
2 strúčiky (drvený)
3/4 šálky
1 l
Čatní:
1 zväzok
1 a 1/2 šálky
1 ks
1/2 ČL
1 strúčik
20 g
1 PL
1/4 šálky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestíčko: Cícerovú múku preosejeme do stredne veľkej misy. Pridáme koriander, soľ, kurkumu, čili, garam masala a cesnak. Urobíme v strede jamku a postupne nalievame vodu a premiešavame na husté, hladké cestíčko.

  2. 2

    Vo veľkom kastróle rozohrejeme olej na 190 °C. V cestíčku obalené ružičky karfiol, kolieska cibule a zemiakov dávame do oleja a po malých dávkach vyprážame dozlatista asi 4–5 min. Po vybratí ukladáme na papierové servítky, aby vsali nadbytočný olej.

  3. 3

    Čatní: Zmiešame nasekanú koriandrovú vňať, mätu, čili, soľ, zázvor, cesnak a citrónovú šťavu. Spracujeme do jemnej pasty a postupne pridávame dostatočné množstvo vody, aby sa vytvorila hustá omáčka. Podávame k vypraženej zelenine.

Diskusia k receptu