Pakora
Akshay Kumar Dixit
lektor Školy varenia pre gurmánov a majiteľ indickej reštaurácie Ashoka v Bratislave, 23. júna 2021
lektor Školy varenia pre gurmánov a majiteľ indickej reštaurácie Ashoka v Bratislave, 23. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
1/2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 šálka (240 ml) |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
2 strúčiky (drvený) |
|
3/4 šálky |
|
1 l |
|
Čatní: | |
1 zväzok |
|
1 a 1/2 šálky |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 strúčik |
|
20 g |
|
1 PL |
|
1/4 šálky |
|
Postup
-
1
Cestíčko: Cícerovú múku preosejeme do stredne veľkej misy. Pridáme koriander, soľ, kurkumu, čili, garam masala a cesnak. Urobíme v strede jamku a postupne nalievame vodu a premiešavame na husté, hladké cestíčko.
- 2
Vo veľkom kastróle rozohrejeme olej na 190 °C. V cestíčku obalené ružičky karfiol, kolieska cibule a zemiakov dávame do oleja a po malých dávkach vyprážame dozlatista asi 4–5 min. Po vybratí ukladáme na papierové servítky, aby vsali nadbytočný olej.
- 3
Čatní: Zmiešame nasekanú koriandrovú vňať, mätu, čili, soľ, zázvor, cesnak a citrónovú šťavu. Spracujeme do jemnej pasty a postupne pridávame dostatočné množstvo vody, aby sa vytvorila hustá omáčka. Podávame k vypraženej zelenine.
Tiež zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu