Maslové kura s jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos
Verzia butter chicken, ktorá je vhodná aj pre deti, keďže sme ubrali na koreninách tak, aby recept nestratil na chuti a zároveň, aby chutil Zobraziť celý popisVerzia butter chicken, ktorá je vhodná aj pre deti, keďže sme ubrali na koreninách tak, aby recept nestratil na chuti a zároveň, aby chutil aj tým najmenším, ktorí ešte nie sú zvyknutí na orientálnu kuchyňu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Marinované maso: | |
1 kg |
|
1 PL |
|
400 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
3/4 ČL |
|
3/4 ČL |
|
3 strúčiky |
|
25 g |
|
Omáčka: | |
20 g |
|
1 ks |
|
400 g |
|
500 g |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
Servírovanie: | |
480 g |
|
1 l |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Najprv namarinujte mäso. Mäso nakrájajte na menšie kocky, preložte ho do misy a pokvapkajte citrónovou šťavou. Premiešajte.
- 2
Potom pridajte jogurt, soľ a všetky koreniny. Premiešajte, prikryte potravinovou fóliou a nechajte marinovať do druhého dňa.
- 3
Druhý deň začnite tak, že predhrejete rúru na 180 stupňov.
- 4
V panvici rozohrejte maslo a postupne sprudka na ňom orestujte mäso. Orestované mäso potom preložte do zapekacej misy a dajte do rúry piecť na 20 minút.
- 5
Teraz pripravte omáčku. V tej istej panvici, kde ste restovali mäso, rozpustite maslo a chvíľu na ňom orestujte celú škoricu. Pridajte passatu a smotanu a cca 10 minút na miernom stupni povarte. Nakoniec pridajte garam masalu, cukor a soľ podľa chuti.
- 6
Zároveň s omáčkou pripravte ryžu. Ryžu nasypte do hrnca, zalejte dvojnásobným množstvom vody a osoľte. Priveďte do varu a potom na strednom stupni varte cca 20 minút.
- 7
Keď je mäso upečené, pridajte ho do omáčky a premiešajte. Podľa chuti môžete pridať cukor alebo soľ.
- 8
Servírujte s jazmínovou ryžou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu