Kuracie prsia
Kuracie prsia

Maslové kura s jazmínovou ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 6. mája 2023. Komerčný recept.
Maslové kura s jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos

Verzia butter chicken, ktorá je vhodná aj pre deti, keďže sme ubrali na koreninách tak, aby recept nestratil na chuti a zároveň, aby chutil Zobraziť celý popisVerzia butter chicken, ktorá je vhodná aj pre deti, keďže sme ubrali na koreninách tak, aby recept nestratil na chuti a zároveň, aby chutil aj tým najmenším, ktorí ešte nie sú zvyknutí na orientálnu kuchyňu.

4-6
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marinované maso:
1 kg
1 PL
400 g
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
3/4 ČL
3/4 ČL
3 strúčiky
25 g
Omáčka:
20 g
1 ks
400 g
500 g
2 PL
1/2 ČL
Servírovanie:
480 g
1 l
1 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv namarinujte mäso. Mäso nakrájajte na menšie kocky, preložte ho do misy a pokvapkajte citrónovou šťavou. Premiešajte.

  2. 2

    Potom pridajte jogurt, soľ a všetky koreniny. Premiešajte, prikryte potravinovou fóliou a nechajte marinovať do druhého dňa.

  3. 3

    Druhý deň začnite tak, že predhrejete rúru na 180 stupňov.

  4. 4

    V panvici rozohrejte maslo a postupne sprudka na ňom orestujte mäso. Orestované mäso potom preložte do zapekacej misy a dajte do rúry piecť na 20 minút.

  5. 5

    Teraz pripravte omáčku. V tej istej panvici, kde ste restovali mäso, rozpustite maslo a chvíľu na ňom orestujte celú škoricu. Pridajte passatu a smotanu a cca 10 minút na miernom stupni povarte. Nakoniec pridajte garam masalu, cukor a soľ podľa chuti.

  6. 6

    Zároveň s omáčkou pripravte ryžu. Ryžu nasypte do hrnca, zalejte dvojnásobným množstvom vody a osoľte. Priveďte do varu a potom na strednom stupni varte cca 20 minút.

  7. 7

    Keď je mäso upečené, pridajte ho do omáčky a premiešajte. Podľa chuti môžete pridať cukor alebo soľ.

  8. 8

    Servírujte s jazmínovou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia