Rýchle rybacie karí
Foto: ryzasos
Dobrým karí receptom nikdy nepohrdnem. Je to tak jednoduché a chutné jedlo, ktoré zahreje srdce a prakticky sa na ňom nedá
čo pokaziť. Zobraziť celý popisDobrým karí receptom nikdy nepohrdnem. Je to tak jednoduché a chutné jedlo, ktoré zahreje srdce a prakticky sa na ňom nedá
čo pokaziť. Toto rýchle rybacie karí sa už po ochutnaní prvého sústa zaradilo medzi moje najobľúbenejšie karí recepty. Ak máte
radi ryby, určite ho skúste. S ryžou SOS Basmati a čerstvým koriandrom sa toto karí s rybou dopĺňa priam dokonale.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
300 ml (z plechovky) |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
1,5 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
100 g |
|
250 ml |
|
1/2 ČL |
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- 2
Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 12 minút.
- 3
V hrnci si medzičasom na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- 4
Pridáme všetky koreniny, prelisovaný cesnak a pár sekúnd miešame.
- 5
Potom do hrnca pridáme na kúsky nakrájanú rybu a minútu ju restujeme na silnejšom plameni.
- 6
Rybu zalejeme kokosovým mliekom, paradajkovým pretlakom, pridáme soľ, premiešame a necháme ju prikrytú dusiť približne 15 - 20 minút.
- 7
Ak treba, môžeme po 15 minútach pridať ešte trochu vody, aby sme dostali požadovanú hustotu omáčky.
- 8
Hotové rybacie karí podávame s uvarenou ryžou a jedlo posypeme čerstvým koriandrom.
Tiež karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu