Fit batatový „guláš“ so špargľou na indický spôsob
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty. Spojenie batatov, indických chutí a gulášu vám asi na prvé počutie nepôjde úplne do
hlavy. Faktom však Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Fitrecepty. Spojenie batatov, indických chutí a gulášu vám asi na prvé počutie nepôjde úplne do
hlavy. Faktom však je, že konzistencia tohto jedla z batatov a špargle (alebo zelených fazuliek) pripomína guláš, no ochutené je
indickými koreninami a doplnené o jazmínovú ryžu. A chutí naozaj vynikajúco! Ak tiež obľubujete indické chute a bataty, tak
tento batatový „guláš“ na indický spôsob musíte skúsiť.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
400 g |
|
400 ml |
|
150 g |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 cm (čerstvý) |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme, dáme ju do hrnca, zalejeme dvojnásobným objemom vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na slabom ohni, kým neabsorbuje všetku vodu.
- 2
V druhom hnrci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- 3
Pridáme očistené a na malé kúsky nakrájané bataty, nakrájanú špargľu (alebo zelené fazuľky), všetky koreniny, soľ, prelisované strúčiky cesnaku, zázvor a zmes restujeme približne 3 minúty. Potom zmes zalejeme kokosovým mliekom a pridáme aj vodu tak, aby boli tekutiny zarovno s obsahom hrnca.
- 4
Jedlo varíme za občasného miešania približne 15 minút, kým nebudú bataty a špargľa uvarené do mäkka. Guláš by sa mal po čase trochu zahustiť rozvarenou zeleninou.
- 5
Ku koncu doň primiešame umytý baby špenát a chvíľu miešame, aby špenát zmäkol.
- 6
Batatový guláš podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu