Krémová zeleninová polievka
Krémová zeleninová polievka

Lahodná krémová zeleninovo-šošovicová polievka

siuuu - fotkasiuuu, 3. februára 2020
Lahodná krémová zeleninovo-šošovicová polievka
Foto: siuuu

Voňavá a jemnučko pikantná. Zahreje telo a vôňou ulahodí nosu.

4-5
porcie
15 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1/2 ks
1 ks malý
1/2 ks
1/4 ks menší
2/3 šálky
3/4 l (prípadne voda)
400 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1/2 ČL
2-3 PL
podľa chuti (alebo chilli)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu, zeler, petržlen, zemiak a bataty očistíme a pokrájame na malé kúsky. Šošovicu prepláchneme a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Zeleninu, batat a zemiak orestujeme na oleji, zalejeme vývarom alebo vodou a varíme do polomäkka. V tejto fáze pridáme šošovicu a uvaríme do mäkka. Rozmixujeme, prepasírujeme, vrátime na oheň, pridáme kokosové mlieko a prevaríme.

  3. 3

    Ochutíme soľou, korením, karí, zmesou garam masala, pridáme pár kvapiek tabasca alebo chilli. Premiešame a podávame.

  4. 4

    Ja som podávala z krutónmi, posypané čiernym a bielym sezamom.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
používateľ nemá avatar
123
parádna polievočka, šošovicovú varím aj so zeleninou alebo druhý variant - zahustím smotanou, ale nenapadlo mi to zmixovať... skúsim, aspoň sa manžel nebude sťažovať na šošovicové šupky...
Ďakujem dievčatá ... ja som si krémové polievky obľúbila iba pred pár rokmi, kedysi sa také nevarievali - aspoň u nás nie. Ja mám tiež problém s kúskami a šupkami v polievke, preto mixujem a pasírujem - a to kokosové mlieko dodá výbornú chuť, je to iné ako smotana, a k tomu karí a Garam masala - mňamka.
Tak toto spravím, no už sa škrabem za uchom, kde nájdem u nás bataty a kokosmlieko...Skúsim to trocha upraviť, hádam sa to podarí, aj keď chuť nebude taká charakteristická, ako s tým kokosom.Máme radi sýte polievočky...

Pridaj komentár k receptu: