Recepty, kde je creme fraiche alebo kyslá smotana
Praclíky s čokoládou
Pochrumkajte si na týchto malých sladkých praclíkoch s čokoládou namiesto tých tradičných slaných. Garantujeme vám, ...
Krémová rybacia polievka
V chladnejších dňoch sa zohrejte špecialitou z Nórska - krémovou rybacou polievkou.
Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone
Žĺtkovo-vínový krém je úžasnou bodkou na zapečených figách.
Jarná torta s jahodami
Rýchla a jednoduchá príprava. Vhodná, ak potrebujete mať hotovú tortu za pár hodín alebo ako...
Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...
Gaštanový dezert
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na hladkú penu. Do
žĺtkovej peny pridáme...
Tekvicový koláč
Keď pečiem tento typ cesta vo forme,
tak rovno robím vždy dva kusy a jeden dám
aj s...
Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou
Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru
zmiešame s créme fraiche,...
Dezert z bielej čokolády
Nad parou rozpustíme bielu čokoládu. Želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame creme fraiche s...
Hubová nátierka s paradajkovou bagetou
Cesto na paradajkové bagety: V 300 ml vody rozpustíme kocku droždia. Od oleja odkvapkané sušené paradajky...
Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom
Placky: Šošovicu s ryžou dáme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a...
Lahodná krémová petržlenovo-cuketová polievočka s marinovaným lososom
Jemná, lahodná so sviežim citrónovým lososom....
Jednoduché vianočné kocky - zázvorové
Veľmi jednoduchý a skvelý vianočný
koláčik, nenáročný na prípravu.
Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom
Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi
na 12 minút....
Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou
Kačacie prsia vložíme do vákuovacieho vrecka s cesnakom, tymianom, olivovým olejom, so soľou a...
Košíček s čokoládovou penou a meringue
Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme
a...
Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru
a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo
nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne
rozdelíme...
Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom
Placky: Šošovicu s ryžou vložíme do misky
so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu
a soľ....
Cuketové závitky so zeleninovou ryžou
Cuketu umyjeme, nakrájame na
4 mm plátky. Odrezky a malé plátky
(asi 120 g) nakrájame na malé...
Palacinkové batôžky so špenátom
Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené
maslo a vypracujeme...
Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou
Plátky lososa rozkrojíme cez
stred ako knihu, osolíme, posypeme
štipkou čili a kôprom. Zrolujeme
do rolky, ...
Syrové krekry so šunkou a s tapenádou
Zo studeného masla, múky, postrúhaného syra a vaječného žĺtka vypracujeme jemné cesto, ktoré dáme...
Praclíky s čokoládou
Pochrumkajte si na týchto malých sladkých praclíkoch s čokoládou namiesto tých tradičných slaných. Garantujeme vám, ...
Krémová rybacia polievka
V chladnejších dňoch sa zohrejte špecialitou z Nórska - krémovou rybacou polievkou.
Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone
Žĺtkovo-vínový krém je úžasnou bodkou na zapečených figách.
Jarná torta s jahodami
Rýchla a jednoduchá príprava. Vhodná, ak potrebujete mať hotovú tortu za pár hodín alebo ako...
Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...
Gaštanový dezert
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na hladkú penu. Do žĺtkovej peny pridáme...
Tekvicový koláč
Keď pečiem tento typ cesta vo forme, tak rovno robím vždy dva kusy a jeden dám aj s...
Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou
Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešame s créme fraiche,...
Dezert z bielej čokolády
Nad parou rozpustíme bielu čokoládu. Želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame creme fraiche s...
Hubová nátierka s paradajkovou bagetou
Cesto na paradajkové bagety: V 300 ml vody rozpustíme kocku droždia. Od oleja odkvapkané sušené paradajky...
Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom
Placky: Šošovicu s ryžou dáme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a...
Lahodná krémová petržlenovo-cuketová polievočka s marinovaným lososom
Jemná, lahodná so sviežim citrónovým lososom....
Jednoduché vianočné kocky - zázvorové
Veľmi jednoduchý a skvelý vianočný koláčik, nenáročný na prípravu.
Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom
Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút....
Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou
Kačacie prsia vložíme do vákuovacieho vrecka s cesnakom, tymianom, olivovým olejom, so soľou a...
Košíček s čokoládovou penou a meringue
Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme a...
Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...
Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom
Placky: Šošovicu s ryžou vložíme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a soľ....
Cuketové závitky so zeleninovou ryžou
Cuketu umyjeme, nakrájame na 4 mm plátky. Odrezky a malé plátky (asi 120 g) nakrájame na malé...
Palacinkové batôžky so špenátom
Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme...
Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou
Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ...
Syrové krekry so šunkou a s tapenádou
Zo studeného masla, múky, postrúhaného syra a vaječného žĺtka vypracujeme jemné cesto, ktoré dáme...