Krémová rybacia polievka
mesačník Varecha, 13. septembra 2024
Foto: Jarmila Horváthová
V chladnejších dňoch sa zohrejte špecialitou z Nórska - krémovou rybacou polievkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400-450 g |
|
1 strúčik |
|
2 ks (stredne veľké) |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1 l |
|
250 ml |
|
300 ml (alebo kyslá smotana) |
|
1 šálka (lúpané) |
|
1 PL (alebo kôpor či petržlenová vňať) |
|
Postup
-
1
Rybie filé (alebo polovicu lososa či tresky) nakrájame na kocky alebo prúžky. Cesnak rozdrvíme alebo nasekáme. Zeleninu opláchneme a nakrájame na tenké pásiky.
- 2
V hrnci rozohrejeme maslo a pridáme cesnak. Keď cesnak začne zlatnúť, pridáme múku a dobre ju rozmiešame.
- 3
Pridáme rybí vývar a pokračujeme v miešaní, aby sa nevytvorili hrudky.
- 4
Pridáme nakrájanú zeleninu a mlieko a privedieme do varu. Varíme približne 10 minút.
- 5
Pridáme crème fraîche alebo kyslú smotanu, rozmiešame. Polievku opäť privedieme do varu a keď začne bublať, vypneme ju.
- 6
Hrniec s polievku necháme na sporáku, pridáme rybu a necháme ju v horúcej polievke ohriať 5 minút. Ak použijeme aj krevety, pridáme ich do horúcej polievky až tesne pred podávaním.
- 7
Na tanieroch polievku posypeme pažítkou alebo kôprom či petržlenovou vňaťou.
Tiež rybacia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu