Hubová nátierka s paradajkovou bagetou
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 20. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Hubová nátierka: | |
200 g |
|
10 g |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
7 PL |
|
1 PL |
|
2 PL nasekaná |
|
|
|
|
|
|
|
Paradajkové bagety: | |
750 g |
|
40 g |
|
1 PL |
|
200 g odkvapkané |
|
trocha |
|
400 ml |
|
Postup
-
1
Cesto na paradajkové bagety: V 300 ml vody rozpustíme kocku droždia. Od oleja odkvapkané sušené paradajky rozmixujeme na pyré. Do nádoby dáme 500 g múky, soľ, trocha oleja z odkvapkaných paradajok, rozmixované paradajky a rozpustené droždie s vodou. Všetko dobre vymiešame, cesto by malo byť relatívne riedke. Necháme prikryté odstáť 45 minút. Potom primiešame postupne zvyšok múky a cesto premiesime. Nesmie sa lepiť, ale ani nesmie byť tuhé.
- 2
Potom cesto prerežeme na polovicu a vyformujeme dve bagety, ktoré necháme ďalších 45 minút na teplom mieste odstáť. Nakoniec narežeme na povrchu a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 30 minút.
- 3
Nátierka: Šampiňóny a cesnak očistíme a nakrájame na plátky. V panvici rozohrejeme olivový olej, necháme rozpáliť a spolu orestujeme. Sušené hríby zomelieme v mixéri na prach. Nakrájané šampiňóny ochutíme hríbovým prachom, soľou a korením, pridáme citrónovú šťavu a majorán. Huby vložíme do mixéra, pridáme creme fraiche, olivový olej a petržlenovú vňať a jemne premixujeme.
- 4
Vychladenú upečenú bagetu nakrájame na plátky a na rošte pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi sedem minút. Podávame k hubovej nátierke.
Tiež hubová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu