Cuketové závitky so zeleninovou ryžou
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 5. decembra 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
| 2 ks |
|
| 60 g |
|
| 80 g |
|
| 1 strúčik |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| 300 g |
|
| 60 g (ovčí syr) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 PL (petržlen, tymian) |
|
| Na jogurtovú omáčku: | |
| 150 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
| Okrem toho: | |
| 1 PL (na vymastenie formy) |
|
| 50 g strúhaný |
|
| 30 g |
|
Postup
-
1
Cuketu umyjeme, nakrájame na 4 mm plátky. Odrezky a malé plátky (asi 120 g) nakrájame na malé kocky. Ryžu varíme asi 20 minút vo vriacej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu a cesnak očistíme a najemno nasekáme. Papriku a feferónku zbavíme jadier a tiež nakrájame na malé kocky.
- 2
Paradajky oblanšírujeme vo vriacej vode, zbavíme šupky, nakrájame na malé kocky a tretinu odložíme nabok. Ovčí syr pecorino nasekáme na kocky alebo nastrúhame.
- 3
Na panvici rozohrejeme olej, cuketové plátky, osolíme, okoreníme a z obidvoch strán opečieme. Položíme na kuchynský papier.
- 4
V druhej panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu, cesnak, nasekanú papriku, čili a cuketu a asi 3 minúty restujeme. Necháme mierne ochladiť, pridáme nasekaný syr a pripravenú ryžu.
- 5
Pripravenú formu potrieme olejom, na každý plátok cukety dáme asi 1 lyžicu zmesi, zavinieme a ukladáme do pripravenej formy vedľa seba. Navrch dáme odložené nasekané paradajky, sekaný petržlen, strúhaný syr a maslo. Závitky pečieme pri 200 °C 20 minút.
- 6
K tomu pripravíme jogurtový dresing. Jogurt a crème fraiche vymiešame dohladka, pridáme cesnak a dochutíme soľou a korením.
Tiež cuketové závitky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu