Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 6. decembra 2018
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 6. decembra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
Placky: | |
120 g hnedá |
|
100 g |
|
150 g |
|
|
|
|
|
Náplň: | |
300 g |
|
400 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
z 2 ks |
|
1 KL nasekaná |
|
|
|
|
|
Dresing: | |
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Placky: Šošovicu s ryžou vložíme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a soľ. Prikryjeme a vložíme na noc do chladničky. Nasledujúci deň rozmixujeme a v horúcom oleji vypražíme 12 placiek, ktoré hneď po vybratí z panvice zatočíme na pripravený valček a necháme vychladnúť.
- 2
Náplň: Cuketu a tekvicu zbavenú jadier nakrájame na tenké prúžky. Šalátové srdcia nakrájame na prúžky a pridáme šalotku nakrájanú na kolieska. Do misky dáme limetkovú šťavu, cuketu, tekvicu, šalotku, soľ, korenie a koriander. Dobre premiešame a plníme do pripravených placiek.
- 3
Navrch dáme dresing, ktorý pripravíme z creme fraiche, jogurtu, soli, korenia a čerstvého koriandra.
Tiež placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu