Paradajkovo-papriková polievka
Paradajkovo-papriková polievka

Polievka z pečených paradajok a paprík

Milan Kovalčík
spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Fabrika v Poprade, 14. januára 2019
Polievka z pečených paradajok a paprík
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
400 g
2 ks
4 strúčiky
400 ml
1 KL
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Paradajky pokrájame na štvrtinky, papriku na veľké kusy. Všetku zeleninu potom rovnomerne rozmiestnime na plechu. Pridáme k nej strúčiky cesnaku. Osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme na 180 °C asi 40 minút.

  2. 2

    V hrnci dozlatista opečieme pokrájanú šalotku, pridáme upečenú zeleninu a vývar. Privedieme do varu. Rozmixujeme, dochutíme soľou, korením a pridáme oregano. Polievku pri podávaní ozdobíme crème fraîche a bazalkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia