Polievka z pečených paradajok a paprík
Milan Kovalčík
spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Fabrika v Poprade, 14. januára 2019
spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Fabrika v Poprade, 14. januára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 200 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Paradajky pokrájame na štvrtinky, papriku na veľké kusy. Všetku zeleninu potom rovnomerne rozmiestnime na plechu. Pridáme k nej strúčiky cesnaku. Osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme na 180 °C asi 40 minút.
- 2
V hrnci dozlatista opečieme pokrájanú šalotku, pridáme upečenú zeleninu a vývar. Privedieme do varu. Rozmixujeme, dochutíme soľou, korením a pridáme oregano. Polievku pri podávaní ozdobíme crème fraîche a bazalkou.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu