Gaštanový zákusok
Gaštanový zákusok

Gaštanový dezert

Marko Boczek
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 29. decembra 2020
Gaštanový dezert
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

100 g
6 ks
100 ml
100 ml
150 g
1 g
10 g
500 g
250 g
50 ml
Na ozdobenie:
 (napr. kukuričné lupienky)




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na hladkú penu. Do žĺtkovej peny pridáme olej, vodu, preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva, dobre vymiešame. Do zmesi opatrne primiešame sneh z bielkov.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vyložený vymasteným papierom na pečenie a pečieme na 160 stupňoch asi 20 minút.

  3. 3

    Gaštanové pyré vymiešame s créme fraiche a rumom na hladkú hmotu, ktorú potom striekame na kakaový korpus. Nakoniec zdobíme opraženými cereáliami a sušenými višňami.

Diskusia k receptu