Gaštanový dezert
Marko Boczek
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 29. decembra 2020
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 29. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
| 100 g |
|
| 6 ks |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 150 g |
|
| 1 g |
|
| 10 g |
|
| 500 g |
|
| 250 g |
|
| 50 ml |
|
| Na ozdobenie: | |
| (napr. kukuričné lupienky) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na hladkú penu. Do žĺtkovej peny pridáme olej, vodu, preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva, dobre vymiešame. Do zmesi opatrne primiešame sneh z bielkov.
- 2
Cesto vylejeme na plech vyložený vymasteným papierom na pečenie a pečieme na 160 stupňoch asi 20 minút.
- 3
Gaštanové pyré vymiešame s créme fraiche a rumom na hladkú hmotu, ktorú potom striekame na kakaový korpus. Nakoniec zdobíme opraženými cereáliami a sušenými višňami.
Tiež gaštanový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu