Pstruh v tekvicovom cestíčku s tekvicovými hranolčekmi
Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 28. septembra 2017
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 28. septembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Filety zo pstruha osušíme, osolíme a obalíme v múke. Cestíčko pripravíme z mlieka, zo špaldovej múky, z nastrúhanej maslovej tekvice, kurkumy, bieleho korenia a soli. Pstruha obalíme v cestíčku a fritujeme v repkovom oleji dozlata.
- 2
Umytú a očistenú špargľovú tekvicu vysušíme a fritujeme v oleji pri teplote asi 120 °C 5 minút. Potom ju ponoríme znova do 190 °C horúceho oleja a fritujeme asi päť minút.
- 3
V hrnci roztopíme ovčí syr spolu s crème fraiche, pridáme nivu a necháme vychladnúť. Podávame s chrumkavým pstruhom a tekvicovými hranolčekmi.
Tiež pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu