Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 19. mája 2020
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 19. mája 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| Placky: | |
| 120 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
|
|
|
| na vyprážanie |
|
| Šalát: | |
| 300 g |
|
| 400 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| 1 KL nasekaná |
|
| z 2 limetiek |
|
|
|
|
|
|
|
| Dresing: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Placky: Šošovicu s ryžou dáme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a soľ. Prikryjeme a vložíme na noc do chladničky. Nasledujúci deň zmes rozmixujeme a na horúcom oleji vypražíme 12 placiek, ktoré hneď po vybratí z panvice zatočíme na pripravený valček a necháme vychladnúť.
- 2
Šalát: Cuketu a tekvicu zbavenú jadier nakrájame na tenké prúžky, šalátové srdiečka nakrájame na prúžky, pridáme šalotku nakrájanú na tenké kolieska. Do misky dáme limetkovú šťavu, pokrájanú zeleninu, soľ, korenie a nasekanú koriandrovú vňať. Dobre premiešame.
- 3
Placky naplníme šalátom. Navrch dáme dresing, ktorý pripravíme z creme fraiche, jogurtu, zo soli, z korenia a čerstvého koriandra.
Tiež placky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu