Snehové pusinky
Snehové pusinky

Srdcia s bielou čokoládou a marcipánom

Miloslav Pabiš
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 15. februára 2018
Srdcia s bielou čokoládou a marcipánom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
3-4
porcie
30 minút
príprava
60-75 minút
na 140 °C

Suroviny

Srdiečka:
3 ks
170 g
niekoľko kvapiek
Náplň:
250 g
200 ml
150 g
100 g (bez kôstok)
2 PL
20 g (+ na posypanie)




Postup

  1. 1

    Srdiečka: Rúru predhrejeme na 140 °C. Vo veľkej miske vyšľaháme z bielkov pevný sneh. Za stáleho šľahania prisypávame cukor a pokračujeme v šľahaní, kým nie je hmota lesklá. Pridáme potravinárske farbivo, ale nerozmiešame ho úplne, aby ostali v snehu ružové víry. Sneh dáme do vrecka a na plech (vystlaný papierom na pečenie) nastriekame 12 srdiečok s priemerom asi 7 cm. Snehové srdiečka pečieme v predhriatej rúre 60-75 minút. Mali by byť vysušené a chrumkavé. Necháme ich vychladnúť.

  2. 2

    Náplň: Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu a necháme ju vychladnúť. Vo veľkej miske vymiešame mascarpone s créme fraiche a spojíme s rozpustenou čokoládou. Do zmesi zapracujeme čerešne, granulovaný marcipán a javorový sirup. Zmes rozdelíme do srdiečkových foriem (približne rovnakej veľkosti ako sú snehové srdiečka) a formu uložíme do mrazničky.

  3. 3

    Zmrazené srdcia vytiahneme z formy a necháme mierne rozmraziť. Na rovnú stranu upečených snehových srdiečok položíme zmrazené srdiečko, ktoré posypeme granulovaným marcipánom, ozdobíme ovocím a prikryjeme druhým snehovým srdiečkom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia