Srdcia s bielou čokoládou a marcipánom
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 15. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 140 °C
Suroviny
Srdiečka: | |
3 ks |
|
170 g |
|
niekoľko kvapiek |
|
Náplň: | |
250 g |
|
200 ml |
|
150 g |
|
100 g (bez kôstok) |
|
2 PL |
|
20 g (+ na posypanie) |
|
Postup
-
1
Srdiečka: Rúru predhrejeme na 140 °C. Vo veľkej miske vyšľaháme z bielkov pevný sneh. Za stáleho šľahania prisypávame cukor a pokračujeme v šľahaní, kým nie je hmota lesklá. Pridáme potravinárske farbivo, ale nerozmiešame ho úplne, aby ostali v snehu ružové víry. Sneh dáme do vrecka a na plech (vystlaný papierom na pečenie) nastriekame 12 srdiečok s priemerom asi 7 cm. Snehové srdiečka pečieme v predhriatej rúre 60-75 minút. Mali by byť vysušené a chrumkavé. Necháme ich vychladnúť.
- 2
Náplň: Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu a necháme ju vychladnúť. Vo veľkej miske vymiešame mascarpone s créme fraiche a spojíme s rozpustenou čokoládou. Do zmesi zapracujeme čerešne, granulovaný marcipán a javorový sirup. Zmes rozdelíme do srdiečkových foriem (približne rovnakej veľkosti ako sú snehové srdiečka) a formu uložíme do mrazničky.
- 3
Zmrazené srdcia vytiahneme z formy a necháme mierne rozmraziť. Na rovnú stranu upečených snehových srdiečok položíme zmrazené srdiečko, ktoré posypeme granulovaným marcipánom, ozdobíme ovocím a prikryjeme druhým snehovým srdiečkom.
Tiež snehové pusinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu