Krém z medvedieho cesnaku s créme fraîche
Marek Bielčík a Karol Batrla
z reštaurácie Brasserie La Marine v Bratislave, 2. mája 2022
z reštaurácie Brasserie La Marine v Bratislave, 2. mája 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hrniec najprv rozohrejeme, dáme doň maslo, speníme, pridáme šalotku nakrájanú nadrobno a očistené zemiaky, nakrájané na kocky. Restujeme do bledohneda.
- 2
Pridáme smotanu a mlieko a varíme asi 35–40 minút. Na záver pridáme nasekaný medvedí cesnak, soľ, korenie a dôkladne rozmixujeme na hladký krém.
- 3
Krém nalejeme do tanierov a ozdobíme créme fraîche.
Tiež krémová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu