Dezert z bielej čokolády
šéfkuchár, 29. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
325 ml |
|
2 plátky |
|
„Aero“ čokoláda: | |
485 g |
|
25 g |
|
Jahodové želé: | |
75 g |
|
75 g |
|
1 PL |
|
30 g |
|
2 plátky |
|
Jahodová pena: | |
100 g (aj mrazené) |
|
100 g |
|
200 ml |
|
150 g |
|
35 g |
|
Postup
-
1
Nad parou rozpustíme bielu čokoládu. Želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame creme fraiche s vanilkovou dužinou v kastróle pri nízkej teplote. Pridáme želatínu a odstavíme. Zmiešame s rozpustenou bielou čokoládou a mierne vyšľahanou šľahačkou. Necháme stuhnúť.
- 2
„Aero“ čokoláda: Rozpustenú čokoládu nahrejeme na 50 °C, vmiešame olivový olej. Zmes nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky a pridáme 3 bombičky. Vystriekame do gastro nádoby, vložíme ju do vákuovacieho stroja a vákuujeme, až kým nezdvojnásobí svoj objem. Všetko dáme zamraziť, hotové lámeme na malé kúsky a podávame.
- 3
Jahodové želé: Želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Jahody, vodu, cukor a balsamico rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko. Pridáme želatínu, nahrejeme tak, aby sa želatína rozpustila a vylejeme do pripravenej formy.
- 4
Jahodová pena: Rozmixované jahody precedíme, aby sme ich zbavili jadierok, a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Zmes nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky s 2 bombičkami. Necháme vychladiť.
Tiež čokoládový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu