Nepečený čokoládový dezert
Nepečený čokoládový dezert

Dezert z bielej čokolády

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár, 29. mája 2020
Dezert z bielej čokolády
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 g
1 ks
200 g
325 ml
2 plátky
„Aero“ čokoláda:
485 g
25 g
Jahodové želé:
75 g
75 g
1 PL
30 g
2 plátky
Jahodová pena:
100 g (aj mrazené)
100 g
200 ml
150 g
35 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nad parou rozpustíme bielu čokoládu. Želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame creme fraiche s vanilkovou dužinou v kastróle pri nízkej teplote. Pridáme želatínu a odstavíme. Zmiešame s rozpustenou bielou čokoládou a mierne vyšľahanou šľahačkou. Necháme stuhnúť.

  2. 2

    „Aero“ čokoláda: Rozpustenú čokoládu nahrejeme na 50 °C, vmiešame olivový olej. Zmes nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky a pridáme 3 bombičky. Vystriekame do gastro nádoby, vložíme ju do vákuovacieho stroja a vákuujeme, až kým nezdvojnásobí svoj objem. Všetko dáme zamraziť, hotové lámeme na malé kúsky a podávame.

  3. 3

    Jahodové želé: Želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Jahody, vodu, cukor a balsamico rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko. Pridáme želatínu, nahrejeme tak, aby sa želatína rozpustila a vylejeme do pripravenej formy.

  4. 4

    Jahodová pena: Rozmixované jahody precedíme, aby sme ich zbavili jadierok, a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Zmes nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky s 2 bombičkami. Necháme vychladiť.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre