Gnocchi so šampiňónmi a špenátom

Magazín Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 22. februára 2022
Gnocchi so šampiňónmi a špenátom
Foto: Shutterstock.com
4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

1 bal. (500 g)
zopár
200 g
1 ks
200 g (alebo kyslá smotana)
100 ml




Postup

  1. 1

    Vo veľkej panvici rozohrejeme 2 PL oleja a krátko orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené na plátky nakrájané šampiňóny, opečieme.

  2. 2

    K šampiňónom pridáme umytý a osušený špenát a chvíľu miešame, kým zavädne. Potom vmiešame crème fraîche alebo kyslú smotanu, mlieko, dochutíme soľou, korením a mletým muškátovým orieškom.

  3. 3

    Na záver pridáme hotové gnocchi a prehrejeme. Gnocchi môžeme predtým na druhej panvici dozlatista opražiť na 2 PL oleja.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia