Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou fotorecept
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 6. apríla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a konce zaviažeme.
-
2
Medzitým postavíme na sporák hrniec s vodou, a keď je voda tesne pod bodom varu, vhodíme rolku do vody a hrniec odložíme zo sporáka. Creme fraiche zmiešame s chrenom. Ružičky karfiolu rozoberieme na maličké kúsky a marinujeme v octovom roztoku.
-
3
Asi po desiatich minútach rolku lososa vyberieme a schladíme v ľadovej vode, vybalíme z fólie a krájame na centimetrové kúsky. Kladieme na tanier, pridáme chrenový creme fraiche, dozdobíme bylinkami a karfiolom.
-
4
Najlepšie je do smotany použiť čerstvo nastrúhaný chren. Ak sa chcete vyhnúť prenikavej štipľavej aróme pri jeho strúhaní, môžete použiť mixér a nakrájaný koreň chrenu v ňom dôkladne rozmixovať. Použiť však môžete aj hotový nakladaný nastrúhaný chren, ktorý v obchodoch ponúkajú viacerí výrobcovia. Čerstvý je však o triedu lepší.
Diskusia k receptu