Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Lahodná krémová petržlenovo-cuketová polievočka s marinovaným lososom

siuuu - fotkasiuuu, 24. februára 2020
Lahodná krémová petržlenovo-cuketová polievočka s marinovaným lososom
Foto: siuuu

Jemná, lahodná so sviežim citrónovým lososom. Tento recept som našla pri triedení svojej zbierky receptov a keďže som mala všetko doma, rozhodla som Zobraziť celý popisJemná, lahodná so sviežim citrónovým lososom. Tento recept som našla pri triedení svojej zbierky receptov a keďže som mala všetko doma, rozhodla som sa ju vyskúšať s jemnou úpravou. A bola to dobrá voľba ;-)

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks väčší (koreň)
250-300 g mladá
1-2 strúčiky
2-3 PL
750 ml
100 - 150 g (alebo kyslá smotana)
100 g čerstvý
2 PL
1-2 kusy
podľa chuti
podľa chuti
Na posypanie:
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Dopredu (alebo počas varenia polievky) si pripravíme lososovú vložku - lososa bez kože pokrájame na drobučké kocky, pridáme nadrobučko pokrájanú očistenú šalotku a všetko ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Odložíme do chladničky.

  2. 2

    Očistíme petržlen, cuketu a cesnak. Petržlen pokrájame na malé kúsky, cuketu nahrubo postrúhame, cesnak posekame nadrobno. Na oleji 2-3 minúty restujeme pokrájaný petržlen a cesnak, pridáme postrúhanú cuketu, pár minút podusíme. Zalejeme teplým vývarom a varíme asi 10-15 minút (pokiaľ nebude petržlen uvarený do mäkka).

  3. 3

    Vývar pridávajte postupne - aby nebola polievka príliš riedka. Po uvarení som rozmixovala ponorným mixérom, pridala som créme fraiche (alebo kyslá smotana). V prípade potreby dochutíme soľou a korením, ale treba mať na pamäti, že aj losos dá polievke výraznejšiu chuť.

  4. 4

    Polievku podávame s kopčekom lososovej zmesi a posekanou petržlenovou vňaťou. Priznám sa, že som mala obavy z toho čerstvého lososa, ale v horúcej polievke sa maličké kocky "urobili" a vôbec nebolo cítiť, že je to čerstvá ryba - a tá svieža citrónová chuť k jemnej polievočke náramne sedí.

Diskusia k receptu

garanco
Táto polievka musí byť fajnová s tým lososom!
Zrovna dnes som varila cuketovú krémovú, cuketu som mala z mrazničky, ale s lososom by mi určite chutila, ale to až nabudúce z novej úrody
2x siuuu a haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia