Francúzske pistáciové „eclaire“ s jahodami
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 29. augusta 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Do hrnca dáme mlieko, vodu, maslo, cukor a štipku soli, necháme zovrieť. Za stáleho miešania prisypeme múku. Varíme, až kým sa cesto neoddeľuje od dna hrnca. Necháme mierne vychladnúť.
- 2
Cesto dáme do kuchynského robota a za pomalého miešania pridávame postupne po jednom vajcia. Rúru predhrejeme na 170 °C. Pripravíme plech na pečenie s papierom. Cesto premiestnime do drezírovacieho vrecka s ozdobnou špičkou s priemerom 1,5 cm. Na plech robíme pásiky asi 7 cm dlhé a minimálne 5 cm od seba. Pečieme asi 20 minút dozlata. Počas pečenia rúru neotvárame.
- 3
Krém: Pistácie rozdrvíme. Sladkú smotanu a créme fraiche dobre vyšľaháme, pridáme pistácie a necháme stuhnúť v chladničke asi 15 minút. Vychladnuté eclaire prekrojíme pozdĺžne, plníme krémom a dozdobíme.
Tiež pistáciový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu