Francúzske pistáciové „eclaire“ s jahodami

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 29. augusta 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Francúzske pistáciové „eclaire“ s jahodamiFoto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
45 min
príprava
20 min
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
40 g
80 ml
80 ml
100 g
20 g
štipka
2 ks
Krém:
200 g
200 g
80 g
Na dokončenie:
200 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Do hrnca dáme mlieko, vodu, maslo, cukor a štipku soli, necháme zovrieť. Za stáleho miešania prisypeme múku. Varíme, až kým sa cesto neoddeľuje od dna hrnca. Necháme mierne vychladnúť.

  2. 2

    Cesto dáme do kuchynského robota a za pomalého miešania pridávame postupne po jednom vajcia. Rúru predhrejeme na 170 °C. Pripravíme plech na pečenie s papierom. Cesto premiestnime do drezírovacieho vrecka s ozdobnou špičkou s priemerom 1,5 cm. Na plech robíme pásiky asi 7 cm dlhé a minimálne 5 cm od seba. Pečieme asi 20 minút dozlata. Počas pečenia rúru neotvárame.

  3. 3

    Krém: Pistácie rozdrvíme. Sladkú smotanu a créme fraiche dobre vyšľaháme, pridáme pistácie a necháme stuhnúť v chladničke asi 15 minút. Vychladnuté eclaire prekrojíme pozdĺžne, plníme krémom a dozdobíme.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist