Jahodová torta
Jahodová torta

Jarná torta s jahodami

pernillasvea - bez fotkypernillasvea, 26. apríla 2021

Rýchla a jednoduchá príprava. Vhodná, ak potrebujete mať hotovú tortu za pár hodín alebo ako sa hovorí z večera do rána.

120 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
200 g
120 g
50 ml
100 g mleté
200 g
1 bal.
Krém:
500 ml
400 ml
3 bal.
Okrem toho:
800 g čerstvé
50 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme roztopené maslo, mlieko a nastrúhanú kôru z jedného citróna. Múku preosejeme a stierkou vmiešame do cesta spolu s mletými mandľami a práškom do pečiva. Cesto dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm vyloženej papierom na pečenie a pečieme na 175 stupňov 30-35 minút. Korpus po upečení necháme vo forme do úplného vychladnutia.

  2. 2

    Krém: Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do pevného krému, dosladiť môžete podľa chuti.

  3. 3

    Dokončenie torty: Korpus rozkrojíme na dva kusy naplníme krémom a jahodami. Boky posypeme mandľovými lupienkami a vrch ozdobíme podľa fantázie - kvietkami, medovkou, mätou alebo čokoládou. Vrchné jahody môžete potrieť želatínou (pol vrecúška práškovej želatíny pripravíme podľa návodu na obale, môže byť číra alebo červená). Ja som želatínu nedávala, lebo torta sa hneď zjedla- nebolo treba.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, krásná torta aj foto! U krému si nejsem jistá postupem. Želatinu nerozpustíme, jen ji přidáme k surovinám a vyšleháme? Byla bych dobře napnutá, jestli to takto funguje.
evanaaa
Čo sa torty týka, jej chuť musí byť úžasná a lahodí aj očiam. Páči sa mi.....A čo sa týka tej želatíny, ako píše aj @haji , tam by bolo dobré dopísať, o akú sa jedná - plátkovú, práškovú, varenú, či robenú za studena, alebo inú?
1x haji
pernillasvea
@haji (26.4.2021 16:08)
aj majster tesár sa utne. Tá želatína mala byť až na konci receptu, už som to opravila. želatína je len na "udržanie čerstvosti jahôd"
haji
@pernillasvea (27.4.2021 10:17)
V pohodě, také jsem jenom člověk a leckdy trefím kozla. Recepty máš krásné a jsi velice šikovná! Máš můj obdiv!