Jarná torta s jahodami
Foto: pernillasvea
Rýchla a jednoduchá príprava. Vhodná, ak potrebujete mať hotovú tortu za pár hodín alebo ako sa hovorí z večera do rána.
príprava
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
200 g |
|
120 g |
|
50 ml |
|
100 g mleté |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
|
|
Krém: | |
500 ml |
|
400 ml |
|
3 bal. |
|
Okrem toho: | |
800 g čerstvé |
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Korpus: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme roztopené maslo, mlieko a nastrúhanú kôru z jedného citróna. Múku preosejeme a stierkou vmiešame do cesta spolu s mletými mandľami a práškom do pečiva. Cesto dáme do tortovej formy s priemerom 24 cm vyloženej papierom na pečenie a pečieme na 175 stupňov 30-35 minút. Korpus po upečení necháme vo forme do úplného vychladnutia.
- 2
Krém: Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do pevného krému, dosladiť môžete podľa chuti.
- 3
Dokončenie torty: Korpus rozkrojíme na dva kusy naplníme krémom a jahodami. Boky posypeme mandľovými lupienkami a vrch ozdobíme podľa fantázie - kvietkami, medovkou, mätou alebo čokoládou. Vrchné jahody môžete potrieť želatínou (pol vrecúška práškovej želatíny pripravíme podľa návodu na obale, môže byť číra alebo červená). Ja som želatínu nedávala, lebo torta sa hneď zjedla- nebolo treba.
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj majster tesár sa utne. Tá želatína mala byť až na konci receptu, už som to opravila. želatína je len na "udržanie čerstvosti jahôd"
V pohodě, také jsem jenom člověk a leckdy trefím kozla. Recepty máš krásné a jsi velice šikovná! Máš můj obdiv!