Recepty, kde je citrón
Šampiňóny na baklažánovom pyré
Do vydlabaných šampiónov vložíme plátok masla a špenátové listy s cesnakom. Naplnené šampiňóny uložíme
na maslom...
Ovocný šalát
Tento recept je veľmi jednoduchý na prípravu a mne veľmi chutí.
Nemusí sa použiť každé ovocie ktoré...
Broskyňový šalát s krabími tyčinkami
Tento šalát je vhodný hlavne v letnom období, nakoľko je ľahký a osviežujúci.
Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej strúhanke a pečené zemiaky
Rybie filé je chutné a iné keď sa obalí v citrónovo-petržlenovej strúhanke
Stredomorský steak z tuniaka
Tento veľmi chutný a zdravý recept som robila už dávnejšie. Robím však momentálne opatrovateľku 2 psov,...
Vianočný punč
Do hrnca nalejte vodu/čaj, pridajte cukor, šťavu z 2 pomarančov, kôru z 1/2 citróna,...
Pečený vianočný kapor v mise
Vypitvaného kapra zbavte šupín a hlavy a nasekajte na porcie. Do každej porcie urobte dva plytké...
Pečený čaj
Ovocie umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky ( ja som použila pomaranče, mandarinky a...
Bowle Kováčske kliešte
Dovolila som si prezentovať tento recept, z knihy ktorú som vyhrala na vareche, za čo veľmi pekne...
Vianočný punč s ovocím
Keď ste doma v teple a za oknom zúri snehová metelica dobrý horúci punč Vás zahreje na...
Kapor na modro
Keďže sa blížia vianoce , pridám viacero úprav na spracovanie kapra. Ja sám viem kapra
urobiť na...
Makovníky a orechovníky zo zemiakového cesta
Bolo to v r. 1956, keď som u babičky listovala v jej skoro novej kuchárskej...
Hovädzí steak so špargľou a grilovanou zeleninkou
Kúpil som si steakovu panvicu. Otvoril červené víno a začal písať báseň. K následnému
receptu...
Linecká torta
Inspiroval ma recept v casopise Nejlepsi recepty spred niekolkych rokov. Trochu som si ho upravila.
Polievka Minestrone
Na olivovom oleji opražíme cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen opražíme do polomäkka. Potom pridáme drvené paradajky...
Grilovaný zubáč na ružičkovom keli
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Uvarené zemiaky pretlačíme s maslom, smotanou a...
Kotleta z prasiatka s hráškovo– zemiakovým pyré
Bravčové kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán. Z varených zemiakov, ...
Horiace bowle
Punc a horiace bowle prinasaju pocas dlhych zimnych vecerov ten pravy pozitok. Na silvestra ich podavajte neskoro...
Chrumkavé krevety
Opäť veľké ďakujem Janke a Ivanke, ktoré nás ich na výlete v Madride naučili robiť:)
Výborné broskyne
Dosť dlho mi trvalo kým som si zohnala formičky na broskyne a tiež kým som dostupné
recepty...
Cesnakový sirup
Včera som bola u mojej kolegyni a rozprávali sme sa o varení a pečení. A...
Vianočný pečený (môže byť aj varený) čaj
tento recept mám od kamarátky a do tohto obdobia - obdobia adventu je ako stvorený, pretože...
Pirátska zmes
Recept som kedysi vyčítala v starom kalendári, v tak starom ako ja... Je nenáročný na...
Hrianka s tuniakom
Ako malá som hrávala s rodičmi spoločenské hry a počas toho mamka robila hrianky. Veľa hrianok....
Grilované pstruhy
Najradšej z rýb máme pstruhy. Máme ich radi grilované, pretože vrchná koštička je chrumkavá a ohromne vypečená....

Šampiňóny na baklažánovom pyré
Do vydlabaných šampiónov vložíme plátok masla a špenátové listy s cesnakom. Naplnené šampiňóny uložíme na maslom...

Ovocný šalát
Tento recept je veľmi jednoduchý na prípravu a mne veľmi chutí. Nemusí sa použiť každé ovocie ktoré...

Broskyňový šalát s krabími tyčinkami
Tento šalát je vhodný hlavne v letnom období, nakoľko je ľahký a osviežujúci.

Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej strúhanke a pečené zemiaky
Rybie filé je chutné a iné keď sa obalí v citrónovo-petržlenovej strúhanke

Stredomorský steak z tuniaka
Tento veľmi chutný a zdravý recept som robila už dávnejšie. Robím však momentálne opatrovateľku 2 psov,...

Vianočný punč
Do hrnca nalejte vodu/čaj, pridajte cukor, šťavu z 2 pomarančov, kôru z 1/2 citróna,...

Pečený vianočný kapor v mise
Vypitvaného kapra zbavte šupín a hlavy a nasekajte na porcie. Do každej porcie urobte dva plytké...

Pečený čaj
Ovocie umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky ( ja som použila pomaranče, mandarinky a...

Bowle Kováčske kliešte
Dovolila som si prezentovať tento recept, z knihy ktorú som vyhrala na vareche, za čo veľmi pekne...

Vianočný punč s ovocím
Keď ste doma v teple a za oknom zúri snehová metelica dobrý horúci punč Vás zahreje na...

Kapor na modro
Keďže sa blížia vianoce , pridám viacero úprav na spracovanie kapra. Ja sám viem kapra urobiť na...

Makovníky a orechovníky zo zemiakového cesta
Bolo to v r. 1956, keď som u babičky listovala v jej skoro novej kuchárskej...

Hovädzí steak so špargľou a grilovanou zeleninkou
Kúpil som si steakovu panvicu. Otvoril červené víno a začal písať báseň. K následnému receptu...

Linecká torta
Inspiroval ma recept v casopise Nejlepsi recepty spred niekolkych rokov. Trochu som si ho upravila.

Polievka Minestrone
Na olivovom oleji opražíme cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen opražíme do polomäkka. Potom pridáme drvené paradajky...

Grilovaný zubáč na ružičkovom keli
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Uvarené zemiaky pretlačíme s maslom, smotanou a...

Kotleta z prasiatka s hráškovo– zemiakovým pyré
Bravčové kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán. Z varených zemiakov, ...

Horiace bowle
Punc a horiace bowle prinasaju pocas dlhych zimnych vecerov ten pravy pozitok. Na silvestra ich podavajte neskoro...

Chrumkavé krevety
Opäť veľké ďakujem Janke a Ivanke, ktoré nás ich na výlete v Madride naučili robiť:)

Výborné broskyne
Dosť dlho mi trvalo kým som si zohnala formičky na broskyne a tiež kým som dostupné recepty...

Cesnakový sirup
Včera som bola u mojej kolegyni a rozprávali sme sa o varení a pečení. A...

Vianočný pečený (môže byť aj varený) čaj
tento recept mám od kamarátky a do tohto obdobia - obdobia adventu je ako stvorený, pretože...

Pirátska zmes
Recept som kedysi vyčítala v starom kalendári, v tak starom ako ja... Je nenáročný na...

Hrianka s tuniakom
Ako malá som hrávala s rodičmi spoločenské hry a počas toho mamka robila hrianky. Veľa hrianok....

Grilované pstruhy
Najradšej z rýb máme pstruhy. Máme ich radi grilované, pretože vrchná koštička je chrumkavá a ohromne vypečená....