Taštičky plnené gorgonzolou a hruškou
Peter Šoltés
kuchár hotela Avance v Bratislave, 14. januára 2011
kuchár hotela Avance v Bratislave, 14. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Z ošúpaných hrušiek, škorice, klinčekov, vína, citrónu a cukru uvaríme kompót. Lístkové cesto rozvaľkáme na asi 2 mm plát, z ktorého vykrojíme štvorce. Plníme ich hruškovým kompótom, gorgonzolou a vňaťou.
- 2
Potom z nich vytvarujeme taštičky, ktoré potrieme vajcom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 oC asi 15 minút.
- 3
Podávame s valeriánou, ktorú ochutíme olivovým olejom, píniovými orechmi, soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu