Taštičky plnené gorgonzolou a hruškou

Peter Šoltés
kuchár hotela Avance v Bratislave, 14. januára 2011
Taštičky plnené gorgonzolou a hruškou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

400 g
2 ks
100 g
40 g
1 ks
100 g
50 g
0,3 dl
10 g
5 g
2 dl
1 ks, celá
3 ks
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Z ošúpaných hrušiek, škorice, klinčekov, vína, citrónu a cukru uvaríme kompót. Lístkové cesto rozvaľkáme na asi 2 mm plát, z ktorého vykrojíme štvorce. Plníme ich hruškovým kompótom, gorgonzolou a vňaťou.

  2. 2

    Potom z nich vytvarujeme taštičky, ktoré potrieme vajcom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 oC asi 15 minút.

  3. 3

    Podávame s valeriánou, ktorú ochutíme olivovým olejom, píniovými orechmi, soľou a korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia