Foto: tizian1cat
Mala som chuť na niečo dobré. Potrebovala som si antidepresívne čímsi pohladiť dušičku. V chladničke som mala rozmrazené 2 filé aljašskej tresky. Tak som Zobraziť celý popisMala som chuť na niečo dobré. Potrebovala som si antidepresívne čímsi pohladiť dušičku. V chladničke som mala rozmrazené 2 filé aljašskej tresky. Tak som sa inšpirovala Elise zo skvelého blogu Simple Recipes a geniálne dobrá polievočka bola o chvíľu na stole.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g, (filé z tresky alebo pangasia |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks, menšia |
|
2 ks, mäsité |
|
2 ks, /feferónka/sušená |
|
hrubozrnná |
|
|
|
hrsť |
|
1 PL |
|
1 konzerva 160ml |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Filety bielej ryby si nakrájame na menšie kocky, pokvapkáme šťavou z citróna zmiešanou s prelisovaným cesnakom. Necháme chvíľu marinovať.
-
2
Medzitým si nakrájame všetku zeleninu na drobné kúsky. Na olivovom oleji do sklovita podusíme cibuľku.
-
3
Pridávame postupne červenú papriku, cukinu, podrvené feferonky a dusíme asi 8 minút.
-
4
Nakoniec pridáme nakrájané rajčiny a krátko ešte povaríme. Z udusenej zeleniny odoberieme 2 PL na ozdobenie hotovej polievky. Podlejeme 200ml rybieho vývaru (môže byť hocijaký iný vývar) a necháme prevrieť. Nakoniec pridáme posekaný čerstvý koriander, dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
-
5
Medzitým podlejeme ochutené filety 100ml rybieho vývaru a 160ml kokosového mlieka. Necháme na miernom ohni variť cca 15minút.
-
6
Opatrne vyberieme kúsky ryby z kokosovej tekutiny, ktorú prilejeme k zelenine.
-
7
Ponorným mixérom nahrubo vymixujeme. Na tanieri ozdobíme podusenou zeleninou, pridáme kúsky varenej ryby. Pokvapkala som olejom z pražených tekvicových semiačok. Polievka bola na moje prekvapenie tak chutná, že napriek tomu, že nie som polievkový typ, vyjedala som ju ešte aj po vychladnutí z kastróla.
Len Otazocka: nie je 15 min na to file trosku vela ? Vzdy sa mi rozvari na blato - asi to nabuduce skusim len cca 5 min. Nejaky nazor ?