Krevetové pirohy s guacamolle

Peter Šoltés
kuchár hotela Avance v Bratislave, 18. januára 2011
Krevetové pirohy s guacamolle
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

200 g
300 g
2 ks
100 g
30 g
40 g
30 g
0,05 l
1 ks
1 ks
10 g




Postup

  1. 1

    Z uvarených zemiakov, vajec, múky a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát. Očistené krevety orestujeme na olivovom oleji s cesnakom a čili papričkami.

  2. 2

    Touto zmesou plníme cesto, ktoré zbalíme ako pirohy a varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.

  3. 3

    Z avokáda, cesnaku, čili, soli, korenia a citrónovej šťavy urobíme guacamolle.

Diskusia k receptu

nadia56
uzasny recept, zdravy, jednoduchy a hlavne, mam po probleme, co na zajtrajsi obed, uz len dokupit avokado, vdaka, :-)
vcelka
Tomu sa vraví fusion! Slovenské pirohy s exotickými surovinami... paráda, tlieskam fantázii.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia