Basbousa

ejiku - bez fotkyejiku, 5. februára 2011
Basbousa
Foto: ejiku

citrón,kokos,krupica...(nájdete aj tu: www.nosalty.hu,,www.toprecepty.sk /som registrovaná/).

4
porcie
10minút+3O minút minút
na 180°C °C

Suroviny

Zálievka:
1  hrnček
1 hrnček
1 šťava
1 hrnček
Cesto:
3  hrnček
3 hrnček
3 hrnček
3 hrnček
3 ks
2 Šťava
1 strúhaná kôra




Postup

  1. 1

    1.) Ingrediencie na cesto zmiešame.Dáme do chladničky min. na 3 hodín alebo na celú noc.Pred pečením ešte raz premiešame.Vylejeme na vymazaný a múkou posypaný plech. Pečieme pri 180°C/30 minút. 2.) Pripravíme nálev: Z cukru a vody uvaríme sirup,pridáme citrónovú šťavu. Ešte teplé cesto zalejeme s teplým sirupom,posypeme strúhaným kokosom. A necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

ancicka
Asi aký veľký hrnček by mal byť?Cesto si viem predstaviť,ale sirup?Nieje ten koláč potom vlhký?
daniela142
Vyzerá to veľmi jedno jednoducho a veľmi šťavnato. Určite vyskúšam. Myslíš, že to pred pečením treba nechávať odstáť?
katamama
Tipovala som že recept dala sem Miška. Je to netradičné jedlo,vyskúšam.
halina
Toto sa mi veľmi páči, mám rada všetko kokosové, vyskúšam. Vďaka za recept!
julica
katamama, ved sa pozri, ze ho nedala miska, ale ejiku :) zaujimavy recept. inac kedze vsetko v tomto kolaci sa meria hrncekom, mozete si vybrat velkost, aku len chcete, pomer ostane zachovany, len s citronom a poctom vajec sa pohrate
sharona
Vyzerá zaujímavo, ale nie je moc sladký - 3 hrnčeky cukru do cesta a 1 do zálievky...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia