Špenátové šúľance s lososom

Michal Ševčík
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave - Kolibe, 20. februára 2011
Špenátové šúľance s lososom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1000 g
1 ks
250 g
200 g
3 strúčiky
800 g
Citrónový krém:
1 ks
1/2 ks
50 g
1 KL
1 PL
2 dl
1 dl
1 dl
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpané prelisujeme, pridáme soľ, vajce a rozmrazený scedený špenát s cesnakom. Spolu s múkou vymiešame na cesto, z ktorého tvarujeme šúľance. Varíme ich vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.

  2. 2

    Filety lososa nasolíme a dáme do panvice s rozpáleným olivovým olejom. Opečieme ich zo všetkých strán, odložíme z ohňa a necháme ešte pár minút v panvici postáť. Nakoniec ich posypeme korením na ryby.

  3. 3

    Citrónový krém: Cibuľu nakrájame na kocky a krátko restujeme na olivovom oleji, pridáme maslo a múku. Pripravíme svetlú zápražku, ktorú zriedime vodou a vínom, a rozšľaháme. Potom pridáme soľ, korenie, lyžicu cukru, šťavu z vylisovaného citróna a kurkumu. Postupne prilievame smotanu. Necháme prevrieť a podávame.

Diskusia k receptu

vcelka
Skvelý nápad - šúľance na iný spôsob...
cinkla
Jaj, to möze byt ale dobre. Este som nikdy nevarila citronovu omacku.Ale najviac sa mi pacia tie velke spenatove halusky. Urcite to vyskusam
marianne69
....moze byt vyborne...mne sa paci ta citronovy krem s lososom....a sulance k tomu su netradicne,ale preco nie...aj same by mi stacili:-)nieto este s lososom...
heureka
Spenátové halusky som robila,ale súlance nie.
Dobry receptík!!Ukladám a uvarím.
galka01
....neskutočne dobré, odporúčam každému....pripravovala som to už veľa krát....díky za dobrý nápad....
jarunka
Dnes som vyskusala tento recept, velmi chutil. Ja som lososa piekla, ku koncu som ho opiekla na grile.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia