Špenátové šúľance s lososom
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave - Kolibe, 20. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
1000 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
200 g |
|
3 strúčiky |
|
800 g |
|
|
|
|
|
|
|
Citrónový krém: | |
1 ks |
|
|
|
1/2 ks |
|
50 g |
|
|
|
|
|
1 KL |
|
1 PL |
|
2 dl |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpané prelisujeme, pridáme soľ, vajce a rozmrazený scedený špenát s cesnakom. Spolu s múkou vymiešame na cesto, z ktorého tvarujeme šúľance. Varíme ich vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
- 2
Filety lososa nasolíme a dáme do panvice s rozpáleným olivovým olejom. Opečieme ich zo všetkých strán, odložíme z ohňa a necháme ešte pár minút v panvici postáť. Nakoniec ich posypeme korením na ryby.
- 3
Citrónový krém: Cibuľu nakrájame na kocky a krátko restujeme na olivovom oleji, pridáme maslo a múku. Pripravíme svetlú zápražku, ktorú zriedime vodou a vínom, a rozšľaháme. Potom pridáme soľ, korenie, lyžicu cukru, šťavu z vylisovaného citróna a kurkumu. Postupne prilievame smotanu. Necháme prevrieť a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobry receptík!!Ukladám a uvarím.