Mrkvové halušky s tekvicovým dipom

Michal Ševčík
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave - Kolibe, 20. februára 2011
Mrkvové halušky s tekvicovým dipom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
250 g
3 ks
Tekvicový dip:
1 ks
1 ks
2 ks, väčšie
2 PL
10 ks




Postup

  1. 1

    Umytú a očistenú mrkvu postrúhame, pridáme soľ, vajcia a polohrubú múku. Varechou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Do väčšieho množstva vody nahádžeme halušky, a miešame, aby sa neprilepili o dno hrnca. Keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou naberačkou a prepláchneme vodou.

  2. 2

    Tekvicu ošúpeme, vnútro očistíme od semiačok, ktoré neskôr použijeme na zdobenie. Na rozpálený olej dáme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, olúpaný a na kocky nakrájaný citrón, osolíme a okoreníme. Krátko restujeme, podlejeme asi 3 dl vody a varíme 15 minút.

  3. 3

    Potom pridáme zázvor, pomarančovú kôru a smotanu na varenie. Necháme zovrieť. Ponorným mixérom zmes rozmixujeme na krém a polejeme ním halušky, a posypeme na záver muškátovým orieškom. Na rozpálenom olivovom oleji prudko opražíme semiačka a predvarenú špargľu, ktorou jedlo ozdobíme. Na

Diskusia k receptu

vcelka
Mrkvové halušky... no to je p.r.d.e.l... ale v dobrom...
ailuj82
Zaujímavé tie mrkvové halušky. Určite vyskúšam.
pietroo
Moc pekné, inšpiratívne ! Viem si to prestaviť aj s mäskom :)
cchikung
Mrkvové halušky sú hádam zdravé,aj s tým tekvicovým dipom.Práve dnes som čítala,ako nám primoc múky komplikuje zdravie.A my tak radi pečieme.Tá zeleninka tú trochu múky hádam odkompenzuje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia