Mrkvové halušky s tekvicovým dipom
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave - Kolibe, 20. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Umytú a očistenú mrkvu postrúhame, pridáme soľ, vajcia a polohrubú múku. Varechou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Do väčšieho množstva vody nahádžeme halušky, a miešame, aby sa neprilepili o dno hrnca. Keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou naberačkou a prepláchneme vodou.
- 2
Tekvicu ošúpeme, vnútro očistíme od semiačok, ktoré neskôr použijeme na zdobenie. Na rozpálený olej dáme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, olúpaný a na kocky nakrájaný citrón, osolíme a okoreníme. Krátko restujeme, podlejeme asi 3 dl vody a varíme 15 minút.
- 3
Potom pridáme zázvor, pomarančovú kôru a smotanu na varenie. Necháme zovrieť. Ponorným mixérom zmes rozmixujeme na krém a polejeme ním halušky, a posypeme na záver muškátovým orieškom. Na rozpálenom olivovom oleji prudko opražíme semiačka a predvarenú špargľu, ktorou jedlo ozdobíme. Na
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu