Foto: mata3636
Pre niekoho to bude možno "suchotina", nudná piškóta, ale nie vždy sa žiada zjesť maslové koláče a vtedy dobre padne aj niečo jednoduché. A Zobraziť celý popisPre niekoho to bude možno "suchotina", nudná piškóta, ale nie vždy sa žiada zjesť maslové koláče a vtedy dobre padne aj niečo jednoduché. A keď niekoho prepadne "mlsná", nie je problém, suroviny na prípravu sa doma vždy nájdu.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
4 dl |
|
6 polievkových lyžíc, studená |
|
4 dl |
|
1 ks |
|
4 dl, nemletý |
|
1 dl |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
250 g |
|
2 polievkové lyžice, horúca |
|
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtky od bielkov. Bielky vymiešame s polovicou cukru do tuhej peny. Zvyšný cukor vymiešame so žĺtkami. K žĺtkom primiešame vodu, olej, prešľaháme. Vmiešame mak. Postupne, na striedačku, zamiešame bielkový sneh a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech / alebo na plech vyložený papierom na pečenie /. Pečieme na 180 stupňov 25-30minút, skúsime špajlou, či je cesto upečené. Kým sa nám koláč pečie, urobíme si polevu: citrónovú šťavu, cukor a horúcu vodu vyšľaháme do biela a rozotrieme na ešte teplý koláč. Keď poleva zaschne, môžeme krájať.
Diskusia k receptu