Foto: js9mxd
Priateľ mi doniesol hliivu ustricovú. Bolo jej neúrekom a mraznička plná. Nezostávalo nič iné, len ju spracovať, preto som sa rozhodol navariť sobotňajší Zobraziť celý popisPriateľ mi doniesol hliivu ustricovú. Bolo jej neúrekom a mraznička plná. Nezostávalo nič iné, len ju spracovať, preto som sa rozhodol navariť sobotňajší obed z hlivy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
4 ks |
|
3 PL |
|
|
|
Príloha: | |
0,5 kg |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Šalát: | |
1 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
podľa chuti alebo citrón |
|
Postup
-
1
Hlivové trsy sú same o sebe nádherné.
-
2
Hlivové trsy rozoberieme tak, aby hlavičky boli bez tvrdých nožičiek.
-
3
Osolíme a obalíme v trojobale
-
4
Obalenú hlivu prichystáme na vyprážanie.
-
5
Vyprážame na mierne rozohriatom oleji.
-
6
Vypraženú hlivu kladieme na servítku, aby sme ju zbavili prebytočného oleja.
-
7
Podávame so zemiakmi a tatárskou. Očistené zemiaky osolíme a dáme uvariť.
-
8
Medzi tým si opražíme cibuľu na masti.
-
9
Uvarené zemiaky zlejeme a dáme na opraženú cibuľu.
-
10
Zľahka premiešame a pridáme posekanú petrželovú vňať.
-
11
Na záver si urobíme mrkvovo kapustový šalát.
-
12
Mrkvu a kapustu nastrúhame, cibuľu pokrájame na drobné kúsky a všetko zmiešame.
-
13
Nakoniec osolíme, pokoreníme, okyslíme a pridáme olej. dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť.
ale že takto si nivočíš / bod 3 - na obaľovanie/ cibulák ! ja mám cibulák celý servis - ešte z Karlových Varov, manžel tam bol na montáži vo Vřesovej a doniesol pre 12 osôb a k tomu aj kávový aj čajový servis. Ale ja by som v ňom nič iné nepodávala, len slávnostné obedy napr,. na Vianoce, Veľkú noc, hody a výročia :-)))
(super zdokumentovaný recept)