Nádherné žitné sušienky

lenka8 - fotkalenka8, 17. februára 2011

tento recept je jeden s mojich oblubenich . velmi mi chuti

20
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 200  °C

Suroviny

300g
1/4
100g mleté,alebo orechy
200g zmäknuté
1 ks
3 ks
1/2 lyžice
75g




Postup

  1. 1

    zmiesame muku ,prašok do pečiva a mandle.Okraje obložíme kúskami masla a do stredu vyhlbime jamku .

  2. 2

    Nastruhanu kôru a šťavu z citrona rozšľahame s 2vajcami ,1bielkom a škoricou.Nalejeme do jamky v muke a nožom postupne spracúvame od kraja po stred ,kym nevznikne mrvenička .Rychlo vymiesime do hladkeho cesta a prikrite dame odpočinúť.

  3. 3

    Na pomucenej doske vyvalkame a povikrajujeme štvorce 4 cm .Posipeme hnedym cukrom a upečieme v stredne zohriatej rúre

Diskusia k receptu

jatanika
zo žitnej múky som sušienky ešte nepiekla... treba skúsiť... tak si tento tvoj ukladám...
sovka62
Prosím ťa, upresni čo myslíš žitnou múkou. Na Slovensku žito nemáme, niekde názov žito používajú pre pšenicu. Inak sa u nás pestuje pšenica, jačmeň a raž. V Čechách raž nazývajú žitom, tak teraz toho mám v hlave dokonalý guláš. Možno si použila ražnú múku, ale neviem, ako by si z nej spravila mrveničku, cesto z nej býva veľmi lepkavé.
evanaaa
Lenka, výborné sušienky na maškrtenie a zdravé, oplatí sa ich urobiť. A prezraď, koľko máš vlastne rokov, žeby len 9 ?
anad
Žitom nazývajú v Česku raž,takže si myslím že by mali byť z ražnej múky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia