Kuracie prsia v bazalkovej omáčke

glosterka - fotkaglosterka, 19. februára 2011
Kuracie prsia v bazalkovej omáčke
Foto: glosterka

Ľahká diétna kuracinka.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g, bez kosti
200 g
2 ks
2-3 PL
1 citrón
1 KL
250 ml, vlažná
150 ml, alebo
1 KL, alebo
1 KL
štipka




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Mrkvu a cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska spolu s cibuľou.

  2. 2

    Na rozohriatom oleji opražíme mäso, posolíme, pridáme mrkvu, cibuľu a pražíme 5 minút.

  3. 3

    Vodu so sójovým mliekom (alebo smotanou) a bazalkou necháme prevariť a nalejeme na mäso so zeleninou. Prikryjeme a dusíme 20 minút. Šťavu zahustíme so solamylom rozmiešaným v malom množstve studenej vody.

  4. 4

    Keď je mäso mäkkučké, nakoniec všetko dochutíme citrónovou šťavou, soľou a troškou cukru. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť. :-)

  5. 5

    Obmena: Mäsko na diétnejší spôsob a bez cibule robím tak, že kuracinu s mrkvou vložím do hrnca, zalejem vodou, osolím a dusím do mäkka cca 40 minút. Potom už lej dolejem sójové mliečko+múka+bazalka, pridám citrónovú šťavu, cukor a nechám ešte kratučko prevariť. Doplnila som aj fotečku. Cestovinku som robila domácu podľa receptu od @kucharronald -a. Rony vďaka. :-) Mňam.

Diskusia k receptu

cica2
rýchly a supér receptík, vyskúšam aj takto kedže bazalka a kuracie mäso patrí medzi naše obľúbené:))
glosterka
@cica2 , ďakujem za pochvalu. Ja som ho robila dnes - vždy si varím takto v sobotu obed na nedeľu a na druhý deň už len dorábam prílohu a potom papkám. Nech sa Ti vydarí táto kuracinka ;-). Ja keď nemám kuracie prsia, dávam stehienka...
regina11
Dnes som robila kuracie prsia mierne naklepané s bazalkou a s hočicou. Spolu všetko dusené. Bolo to fajnovééé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia