Foto: glosterka
Ľahká diétna kuracinka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g, bez kosti |
|
200 g |
|
2 ks |
|
2-3 PL |
|
1 citrón |
|
1 KL |
|
250 ml, vlažná |
|
150 ml, alebo |
|
|
|
1 KL, alebo |
|
|
|
1 KL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Mrkvu a cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska spolu s cibuľou.
- 2
Na rozohriatom oleji opražíme mäso, posolíme, pridáme mrkvu, cibuľu a pražíme 5 minút.
- 3
Vodu so sójovým mliekom (alebo smotanou) a bazalkou necháme prevariť a nalejeme na mäso so zeleninou. Prikryjeme a dusíme 20 minút. Šťavu zahustíme so solamylom rozmiešaným v malom množstve studenej vody.
- 4
Keď je mäso mäkkučké, nakoniec všetko dochutíme citrónovou šťavou, soľou a troškou cukru. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť. :-)
- 5
Obmena: Mäsko na diétnejší spôsob a bez cibule robím tak, že kuracinu s mrkvou vložím do hrnca, zalejem vodou, osolím a dusím do mäkka cca 40 minút. Potom už lej dolejem sójové mliečko+múka+bazalka, pridám citrónovú šťavu, cukor a nechám ešte kratučko prevariť. Doplnila som aj fotečku. Cestovinku som robila domácu podľa receptu od @kucharronald -a. Rony vďaka. :-) Mňam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu