Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené kurča je veľmi chutné, lahodné a voňavé. Pripravuje sa Zobraziť celý popisCachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené kurča je veľmi chutné, lahodné a voňavé. Pripravuje sa skôr, ako sa konzumuje, aspoň v jednodňovom predstihu, ale to čakanie stojí za to.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1500 g, alebo kura |
|
| 3 ks, veľká |
|
| 4 veľké strúčiky |
|
| 6 PL |
|
| 4 ks, zrelá olúpaná |
|
| 1 ks |
|
| 125 ml |
|
| 1 PL |
|
| 4 ks |
|
| bylinky na posypanie: | |
| čerstvá |
|
| čerstvý |
|
| čerstvá |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Kura rozdelíme na 17 častí a každú obalíme v zmesi soli, mletého čierneho korenia a papriky a opečieme na masle do zlatočervenej farby. Na dno pekáča nasypeme polovicu na kocky pokrájanej cibule, na ňu uložíme v jednej vrstve opečené kura a prikryjeme druhou polovicou cibule a cesnakom pokrájaným na plátky. Pridáme plátky citrona a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. zastrčíme bobkové listy, pokryjeme plátkami paradajok, pridáme aj šťavu z pokrájaných paradajok a zalejeme vínom.
- 2
Prikryté pečieme v trúbe na 180 stupňov 30-45 minút, až je mäso mäkké a takmer odpadáva od kosti. Pridáme adžiku a posypeme posekanými bylinkami, necháme ešte celé v trúbe 10 minút tiahnuť, aby sa prepojili chute. Necháme vychladnúť a odložíme na 24 hodín do chladničky.
- 3
Pred podávaním zohrejeme, servírujeme horúce s dusenou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu