Plnený pstruh na izraelský spôsob
Štefan Gyurász
šéfkuchár reštaurácie Hrad v Bratislave, 6. marca 2011
šéfkuchár reštaurácie Hrad v Bratislave, 6. marca 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Pstruhy opláchneme v studenej vode, osušíme, osolíme, posypeme čiernym korením a pokvapkáme čerstvou citrónovou šťavou. Necháme odležať hodinu v chladničke.
- 2
Pstruhy pozdĺžne prerežeme. Citróny aj pomaranč nakrájame na tenké plátky. Vnútro pstruha potrieme olivovým olejom, obložíme čerstvým tymianom, rozmarínom a mätou a naplníme 3 – 4 plátkami citróna a pomaranča
- 3
Pripravené ryby grilujeme asi 10 minút na každej strane.
- 4
Upečené pstruhy podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, ako príloha sa hodí kuskus.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu