Plnený pstruh na izraelský spôsob

Štefan Gyurász
šéfkuchár reštaurácie Hrad v Bratislave, 6. marca 2011
Plnený pstruh na izraelský spôsob
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

4 ks, celé
2 ks
1 ks
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Pstruhy opláchneme v studenej vode, osušíme, osolíme, posypeme čiernym korením a pokvapkáme čerstvou citrónovou šťavou. Necháme odležať hodinu v chladničke.

  2. 2

    Pstruhy pozdĺžne prerežeme. Citróny aj pomaranč nakrájame na tenké plátky. Vnútro pstruha potrieme olivovým olejom, obložíme čerstvým tymianom, rozmarínom a mätou a naplníme 3 – 4 plátkami citróna a pomaranča

  3. 3

    Pripravené ryby grilujeme asi 10 minút na každej strane.

  4. 4

    Upečené pstruhy podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, ako príloha sa hodí kuskus.

Diskusia k receptu

vybusna
ja by som strasne chcela vediet, co je to to zelene s ciernymi gulickami na taniery




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia