Recepty, kde je čili
Pikantný cícerový „tataráčik“
Máte radi tatarák? A už ste skúšali aj bezmäsitý, napríklad cícerový? Rozhodne si ho urobte...
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani
predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú
trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Kuracie prsia v bryndzovo-kôprovej perine s hráškovým pyré
Kuracie prsia rozrežeme na rezne, osolíme, okoreníme z obidvoch strán. Na panvicu dáme olej...
Šalát s morčacími prsičkami a čili mangovým dresingom
Dresing: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, kajenské korenie,
koriander, pol manga nakrájaného na kocky...
Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame
nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...
Zaúdený pstruh s mangovým čatní
Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...
Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré
Najprv pripravíme marinádu tak, že najemno
nasekáme šalotku,
koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny
a zamiešame.
Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.
Grilované krídelká a stehienka
Repkový olej zmiešame s koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.
Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky
Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...
Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme....
Bravčové koleno v zemiakovej babe
Jedli ste už koleno v zemiakovej babe? Nie. Treba vyskúšať je to jednoducho k
zjedeniu...
Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom
Pizza cesto na pizzu: Droždie rozdrobíme do vlažnej vody, premiešame a necháme 10 minút
postáť. Potom...
Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke
Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka
s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo
s...
Pečené krídla z vrecka
Zdravá a ľahká večera či obed. Nemienila som sem pridať recept, ale na pripomenutie...
Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného
receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na...
Avokádové chutney (čatní)
Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno
nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu
a 1 očistené...
Burger: Americký verzus marocký
Tak dnes som nám urobila veľmi chutné burgre. Musím sa sama priznať, že sa neviem...

Pikantný cícerový „tataráčik“
Máte radi tatarák? A už ste skúšali aj bezmäsitý, napríklad cícerový? Rozhodne si ho urobte...

Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....

Kuracie prsia v bryndzovo-kôprovej perine s hráškovým pyré
Kuracie prsia rozrežeme na rezne, osolíme, okoreníme z obidvoch strán. Na panvicu dáme olej...

Šalát s morčacími prsičkami a čili mangovým dresingom
Dresing: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, kajenské korenie, koriander, pol manga nakrájaného na kocky...

Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...

Zaúdený pstruh s mangovým čatní
Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré
Najprv pripravíme marinádu tak, že najemno nasekáme šalotku, koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny a zamiešame.

Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.

Grilované krídelká a stehienka
Repkový olej zmiešame s koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.

Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky
Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...

Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme....

Bravčové koleno v zemiakovej babe
Jedli ste už koleno v zemiakovej babe? Nie. Treba vyskúšať je to jednoducho k zjedeniu...

Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom
Pizza cesto na pizzu: Droždie rozdrobíme do vlažnej vody, premiešame a necháme 10 minút postáť. Potom...

Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke
Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo s...

Pečené krídla z vrecka
Zdravá a ľahká večera či obed. Nemienila som sem pridať recept, ale na pripomenutie...

Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na...

Avokádové chutney (čatní)
Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu a 1 očistené...

Burger: Americký verzus marocký
Tak dnes som nám urobila veľmi chutné burgre. Musím sa sama priznať, že sa neviem...