Nakladané šampiňóny
Nakladané šampiňóny

Nakladané jemne pikantné šampiňóny

Oxana Habovčíková
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 7. septembra 2020
Nakladané jemne pikantné šampiňóny
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 minút
príprava

Suroviny

500 g menšie
100 ml
50 ml
1 PL
2 PL
3 strúčiky
4 ks
hrsť
1 PL
5 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Šampiňóny riadne umyjeme a pokiaľ máme aj väčšie kúsky, tie prekrojíme na polovicu.

  2. 2

    V hrnci zmiešame vodu, olej, ocot, soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať, ligurček, bobkové listy a čili papričky. Do hrnca pridáme šampiňóny a pretlačený cesnak. Varíme 5–10 minút na strednom plameni.

  3. 3

    Po odstavení hneď plníme do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Takto šampiňóny vydržia aj dva roky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia