Nakladané jemne pikantné šampiňóny
Oxana Habovčíková
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 7. septembra 2020
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 7. septembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Šampiňóny riadne umyjeme a pokiaľ máme aj väčšie kúsky, tie prekrojíme na polovicu.
- 2
V hrnci zmiešame vodu, olej, ocot, soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať, ligurček, bobkové listy a čili papričky. Do hrnca pridáme šampiňóny a pretlačený cesnak. Varíme 5–10 minút na strednom plameni.
- 3
Po odstavení hneď plníme do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Takto šampiňóny vydržia aj dva roky.
Tiež šampiňóny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu