Domáce utopence
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 8. septembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
| 2 kg |
|
| 8 ks stredne veľká |
|
| 8 ks stredne veľká |
|
| 3 ks |
|
| 3 ks |
|
| 1/2 hlávky |
|
| 4 ks menšie |
|
| Nálev: | |
| 500 ml ( 8 %) |
|
| 1 l |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 10 ks |
|
| 10 ks |
|
| 10 ks |
|
| 4 ks |
|
Postup
-
1
Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa. Najprv pripravíme nálev. Vodu spolu s octom a koreninami – soľ, cukor, celé čierne korenie, nové korenie, farebné korenie, bobkové listy – povaríme približne 7–10 minút. Necháme vychladnúť.
- 2
Špekáčiky olúpeme a prerežeme pozdĺžne tak, aby vznikli 4 pozdĺžne kúsky, pretože lepšie nasiaknu nálevom a budú úhľadnejšie. Cibuľu, papriku, kapustu a čili nakrájame na tenké plátky. Zeleninu premiešame.
- 3
Pripravíme si dobre vyumývané poháre. Na dno pohára poukladáme plátky cibule. Potom postupne vrstvíme špekáčiky a zmes zeleniny.
- 4
Naplnené poháre zalejeme nálevom úplne po vrch. Ak by sme mali málo nálevu, tak ho ešte dovaríme, aby boli špekáčiky úplne ponorené. Poháre uzavrieme a dáme do chladu. Je potrebné, aby takto postáli aspoň zopár dní, najlepšie týždeň aj dva.
Tiež špekáčiky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu