Nakladané špekáčiky
Nakladané špekáčiky

Domáce utopence

Oxana Habovčíková
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 8. septembra 2020
Domáce utopence
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava

Suroviny

2 kg
8 ks stredne veľká
8 ks stredne veľká
3 ks
3 ks
1/2 hlávky
4 ks menšie
Nálev:
500 ml ( 8 %)
1 l
1 PL
2 PL
10 ks
10 ks
10 ks
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa. Najprv pripravíme nálev. Vodu spolu s octom a koreninami – soľ, cukor, celé čierne korenie, nové korenie, farebné korenie, bobkové listy – povaríme približne 7–10 minút. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Špekáčiky olúpeme a prerežeme pozdĺžne tak, aby vznikli 4 pozdĺžne kúsky, pretože lepšie nasiaknu nálevom a budú úhľadnejšie. Cibuľu, papriku, kapustu a čili nakrájame na tenké plátky. Zeleninu premiešame.

  3. 3

    Pripravíme si dobre vyumývané poháre. Na dno pohára poukladáme plátky cibule. Potom postupne vrstvíme špekáčiky a zmes zeleniny.

  4. 4

    Naplnené poháre zalejeme nálevom úplne po vrch. Ak by sme mali málo nálevu, tak ho ešte dovaríme, aby boli špekáčiky úplne ponorené. Poháre uzavrieme a dáme do chladu. Je potrebné, aby takto postáli aspoň zopár dní, najlepšie týždeň aj dva.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre